به گزارش خبرگزاری توانیر به نقل از رویترز، در حالی که برنامه قبلی انرژی در ژاپن بر کاهش کربن متمرکز بود، توجه بیشتر آن هم اکنون به امنیت انرژی معطوف شده است.
پیشنویس سیاست وزارت صنعت ژاپن پیشنهاد میدهد که سهم انرژیهای تجدیدپذیر در تامین برق به ۴۰ تا ۵۰ درصد در سال مالی ۲۰۴۰ برسد. این مقدار تقریباً دو برابر سهم ۲۲.۹ درصدی در سال مالی ۲۰۲۳ است و از هدف ۲۰۳۰ که بین ۳۶ تا ۳۸ درصد بود، فراتر میرود.
استفاده از نیروگاههای حرارتی، بهویژه نیروگاههای زغالسنگ ناکارآمد، قرار است تا سال ۲۰۴۰ به ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش یابد، در حالی که این رقم در سال ۲۰۲۳ برابر با ۶۸.۶ درصد بود.
میکا اوبایاشی، مدیر موسسه انرژی تجدیدپذیر، همچنین به سهم کم هدفگذاری شده برای انرژی بادی، یعنی ۴ تا ۸ درصد، اشاره کرد که در مقایسه با ۲۰ درصد برای انرژی هستهای، بسیار پایین است. این موضوع میتواند موجب عقبماندگی ژاپن در انرژی بادی نسبت به سایر بازارهای جهانی شود.
پیشبینیهای سال ۲۰۴۰ نشان میدهد که تقاضای برق به ویژه در کارخانههای نیمهرسانا و مراکز داده، نسبت به سال ۲۰۲۳ بین ۱۲ تا ۲۲ درصد افزایش مییابد،
برخی تحلیلگران معتقدند که برنامه پیشنهادی جدید نشاندهنده تمایل دولت برای جذب سرمایهگذاری در انرژیهای تجدیدپذیر، از جمله باتریهای ذخیرهسازی و استفاده از LNG به عنوان سوخت گذار است.
نظرات: ۰
چهارشنبه ۲۸ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۴
نظرات: ۰ |
۰
۰
ژاپن قصد دارد تا سال ۲۰۴۰ انرژیهای تجدیدپذیر را به ۵۰ درصد از ترکیب برق خود برساند؛ این بخشی از پیشنویس سیاست پایه انرژی اصلاحشده این کشور است که تلاش میکند همزمان با افزایش تقاضای برق، به سمت انرژی پاک حرکت کند.