گزارش خبرگزاری توانیر به نقل از خبرگزاری فارس حاکی است؛ رکورد گرمای شدید که در نقاط مختلف ایران طی سالهای مختلف قرن گذشته شکسته شده بود، همگی بار دیگر و همزمان در مرداد امسال شکسته شد.
ثبت ۱۱ روز پیاپی بالای چهل درجه در تهران طی تاریخ بیسابقه بوده و استاد اقلیمشناسی محمدرحیم صادقی میگوید که پیشبینیهای یک روزه سامانههای جهانی باید ۹۵ درصد دقت داشته باشد اما در یک ماه اخیر این پیشبینیها هم درست از آب در نمیآید و «گرما شدیدتر از پیشبینیهاست».
در ۲ هفته اخیر CNN در گزارش خود به نقل از موسسه کوپرنیک دمای تهران را بین ۳۰ تا ۳۳ درجه پیشبینی میکند اما دماسنجها در پایتخت دمای بین ۳۸ تا ۴۰ درجه را نشان میدهند.
سازمان هواشناسی سرعت افزایش دما در ایران را ۲ برابر متوسط جهانی عنوان کرد و از واژه «بیهنجاری» برای توصیف گرمای مردادماه استفاده کرد، رئیس سازمان مدیریت بحران نیز معتقد است که «گرمای مرداد جاری مخاطره بیسابقهای بود».
رکورد شدیدترین گرمای اصفهان، شیراز، یزد، نائین و بافق در گذشته مربوط به سالهای ۱۳۸۰، ۱۴۰۱، ۱۳۶۱، ۱۳۲۳ و ۱۳۱۱ بود که همگی بار دیگر در مرداد امسال شکسته شد.
تغییرات اقلیم دستآویز این روزهای رسانهها برای توجیه گرمای شدید ایران است اما عدهای از دانشمندان جنگ اقلیمی و استفاده از ابزارهایی نظیر هارپ (HAARP) برای تغییرات آبوهوایی را جدی میدانند. هارپ طرحی آمریکایی است که تارنمای newstreason ایالات متحده از آن به عنوان پروژهای برای ارسال امواج رادیویی با فرکانس بالا به صدها کیلومتر بالای زمین یاد کرده است.
دانشیار دانشگاه زنجان عبدالرضا قدس استفاده از هارپ به عنوان سلاح تغییر اقلیم علیه کشورها را امری منتفی دانسته و با اشاره به اینکه آمریکا استفاده از این سلاح را تکذیب کرده است میگوید که آنتنهای هارپ که در شمال شرقی شهر گاکونا در ایالت آلاسکای آمریکا نصب شده، برای مطالعه شفقهای قطبی و یونسفر (لایهای از جو زمین) بوده و این پروژه طبق اطلاعات علمی متوقف شده است.
اما استاد تمام ۷۸ ساله دانشگاه اٌتاوا کانادا میشل چوسودوفسکی در مقالهای با عنوان «مراقب جنگ اقلیمی ایالات متحده با سلاحهای کشتار جمعی باشید» معتقد است که آمریکا ادعای توقف پروژه هارپ را در سال ۲۰۱۴ را دارد اما این تحقیقات ادامه داشته و تنها اسناد آن طبقهبندی شده است؛ ارتش آمریکا قابلیتهای پیشرفتهای برای رسیدن به اهداف نظامی را توسعه داده که میتواند به طور انتخابی الگوهای اقلیم در سراسر جهان را تغییر دهد.
نشریه آتلانتیک اخیرا به نامهای از سوی تعدادی دانشمند آمریکایی که نخواستند نامشان فاش شود، اشاره کرده و از قول آنها گفته که عدم انتشار تحقیقات نظامی آمریکا در ارتباط با مسائل اقلیمی و ابزار هارپ شایعات در رابطه با استفاده آمریکا از این فناوری به عنوان سلاح را تشدید کرده است. این دانشمندان به تحقیقات نافرجام در موضوع سونامیهای پیاپی شرق آسیا و زلزله هائیتی استناد کرده و تاکید کردهاند که نهادهای نظامی آمریکا انتشار برخط و بدون محدودیت روند و نتایج تحقیقات پیرامون هارپ را در دستور کار قرار دهند و مجامع بینالمللی نیز پیگیر این مسئله در سرتاسر جهان باشند.
نظرات: ۰
شنبه ۳ شهریور ۱۴۰۳ - ۱۹:۰۸
نظرات: ۰ |
۰
۰
شدت و تداوم گرما در مرداد امسال رکوردهای بیشماری در جغرافیای ایران را شکسته و سازمان مدیریت بحران از ثبت ۱۱ روز بالای ۴۰ درجه در تهران خبر داد که در تاریخ بیسابقه است.