به گزارش خبرگزاری توانیر، ساکنان روستاها و آبادانیهای قلعه بنی مازه کره، بناری سفلی و علیا، دلی پیرمحمود، دهنو اسلام آباد، محمودآباد طسوج، کره شهبازی، خیمند و چال بایار که شبها را با نور لرزان فانوسها به صبح می رساندند حالا با نصب چراغ های روشنایی بر سقف خانه هایشان خوشحال هستند.
اگرچه نعمت برق برای بسیاری از خانواده های روستایی شهرستان چرام و دیگر نقاط کشورمان امری عادی و پیش پا افتاده شده اما مردمان روستاهای کم جمعیتی که در انتهای جاده های پرپیچ و خم خاکی در میانه جغرافیای کهگیلویه وبویراحمد زندگی میکنند و سالها را با نور چراغ نفتی سپری کردهاند، میدانند که داشتن برق چه نعمت بزرگی است.
دانش آموزان روستاهای یاد شده در شهرستان چرام که تا پیش از این هم نفس پت پت فانوسهای نفتی هنگام مطالعه کتاب های درسی بوده اند، حالا با وجود نعمت برق با خیالی آسوده و به دور از استرس نبود نفت برای فانوسهای نفتی، درس میخوانند.
برخی از اهالی ساکن روستاهای شهرستان چرام که آبادی آنان تازه به شبکه برق متصل شده فانوس های نفتی خود را پس از خالی کردن اندک نفت باقی مانده اش تمییز کرده و به یادگار برمی دارند و اعتقاد دارند این ابزار اگرچه دیگر برایشان کاربری ندارد، اما روزی میتواند روایتگر زندگی در محرومیت برای آنان باشد.
اتصال چهار نقطه محروم و سخت گذر شهرستان چرام
مدیر امور برق شهرستان چرام گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون ۸ منطقه روستایی و عشایری این شهرستان به شبکه برق متصل یا شبکه آنان بهسازی شده است.
حسن باقراصل افزود: از این تعداد چهار روستا به شبکه برق متصل نبوده اند و چهار روستای دیگر به علت فرسودگی شبکه از فانوس برای روشنایی استفاده نمیکردند.
به گفته وی، قلعه بنی مازه کره، بناری سفلی و علیا،چال بایار و دهنو اسلام آباد به تازگی به شبکه برق متصل شده اند و روستاهای دلی پیرمحمود،محمودآباد طسوج،کره شهبازی،خیمند و چال بایار از مناطق محروم شهرستان چرام هستند که شبکه آنان بهسازی شده است.
وی با اشاره به خاکی بودن جاده های دسترسی به این مناطق و ارسال تجهیزات برق رسانی با خودروهای کمک دار، تأکید کرد: دسترسی به چهار نقطه محروم شهرستان چرام با تلاش و همت کارشناسان اداره برق این شهرستان امکان پذیر شده است.
باقراصل خاطرنشان کرد: اتصال روستاهای یاد شده به شبکه برق با سرمایه گذاری ۳۱۰ میلیارد ریالی صورت گرفته است.
وی اظهار داشت: اجرای حدود ۲۸ کیلومتر شبکه فشار ضعیف و متوسط، نصب ۴۸۵ اصله پایه روشنایی و نصب چهار دستگاه ترانس از بخشهای مهم اجرا شده در این طرح است.
باقراصل تصریح کرد: با بهره برداری از این طرح ها حدود ۱۰۰ خانوار از نعمت برق بهره مند شدند.
مدیر امور برق شهرستان چرام گفت: از ابتدای شهریورماه امسال تاکنون ۹۰ کیلومتر از شبکه برق این شهرستان با اعتبار بیش از ۴۳ میلیارد ریال تعمیر و بهسازی شده است.
باقراصل افزود: فیدر شهری چرام به طول ۳۵ کیلومتر، فیدر شمس آباد به طول ۲۷ کیلومتر و فیدر سرفاریاب به طول ۱۸ کیلومتر، فیدر منطقه کلایه به طول هفت۷ کیلومتر از جمله خطوط اصلاح شده این شهرستان طی یک ماه گذشته تاکنون بوده است.
مدیر امور برق شهرستان چرام تأکید کرد: تعویض ۱۸۰ مقره، نصب ۱۲۰ مقره رأس تیری، و انجام ۸۰ مورد شاخه زنی درختان واقع در حریم شبکه از جمله اقداماتی است که در طرح بهسازی شبکه برق این شهرستان انجام گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: نصب چهار دستگاه ترانس، ۱۲ مورد تعمیر اساسی ترانس، نصب و تعمیر ۵۹۰ دستگاه چراغ روشنایی معابر از دیگر اقدامات انجام شده برای افزایش پایداری شبکه برق شهرستان چرام بوده است.
باقراصل با اشاره به اینکه طول شبکه فشار متوسط این شهرستان ۳۲۰ کیلومتر است، خاطرنشان کرد: طرح بهسازی شبکه برق این شهرستان با مساعد شدن شرایط آب و هوایی ادامه می یابد.
وی با اشاره به اینکه طرح اصلاح و بهسازی شبکه برق چرام نقش مهمی در پایداری این حامل انرژی دارد ابراز امیدواری کرد: تکمیل این طرح بتواند گامی برای رفاه حال ساکنان این شهرستان باشد.
مدیر امور برق شهرستان چرام گفت: این شهرستان ۱۶۳ روستا دارد که ۱۵۳ روستای آن به از روشنایی برق برخوردار شده و روستاهایی مانند جوخانه، پهنا للی، لاور و چهل چشمه که همه آنان کمتر از پنج خانوار دارند فاقد برق هستند که برق رسانی به آنها در دستور کار قرار دارد.
شهرستان چرام با جمعیت ۴۵ هزار نفر در ۱۶۰ کیلومتری یاسوج مرکز کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد.