یکشنبه ۱۸ آبان ۱۴۰۴ - ۱۱:۴۷
نظرات: ۰ |
۰
رشد ۳۰۰ درصدی کشف مزارع استخراج غیرمجاز رمزارز در مشهد

جلسه کارگروه استانی مقابله با استخراج غیرمجاز رمزارز استان خراسان رضوی به ریاست مدیرکل دفتر امنیتی و انتظامی استانداری و با حضور جانشین دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه ۹ مشهد، مدیران استانی، فرماندهان انتظامی و دستگاه‌های مرتبط در استانداری برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری توانیر به نقل از شرکت توزیع نیروی برق مشهد، در این نشست، تازه‌ترین اقدامات، آمار کشفیات و راهکارهای هوشمندسازی فرآیند شناسایی و برخورد با مزارع غیرمجاز رمزارز مورد بررسی قرار گرفت.
مجید حسن‌نژاد مجری طرح شناسایی و جمع‌آوری برق‌های غیرمجاز رمزارز و دبیر کارگروه استانی، گزارشی از عملکرد شرکت و دستگاه‌های همکار ارائه کرد و با اشاره به رشد چشمگیر کشفیات در سال جاری گفت: در ۶ ‌ماهه نخست امسال، ۱۸۷ محل دارای دستگاه استخراج غیرمجاز رمزارز در حوزه مشهد شناسایی و جمع‌آوری شده که شامل بیش از ۱۳۱۳ دستگاه ماینر است؛ این رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۳۰۰ درصد افزایش نشان می‌دهد.
حسن‌نژاد افزود: هر دستگاه ماینر به‌طور میانگین معادل مصرف ۱۰ واحد مسکونی برق مصرف می‌کند و به همین دلیل استخراج غیرقانونی رمزارز، مصداق آشکار قاچاق انرژی است. مصرف یک مزرعه کوچک با ۱۵ دستگاه ماینر، معادل هدررفت روزانه ۳۶۰ لیتر سوخت در شبکه انرژی کشور است.
وی با بیان اینکه برخوردها هم‌زمان در سه محور حقوقی، حراستی و میدانی در حال انجام است، اظهار داشت: در حال حاضر با هماهنگی نهادهای امنیتی و انتظامی، تمامی دستگاه‌های شناسایی‌ شده توقیف و پرونده‌های مربوط به مراجع قضایی ارجاع شده‌اند. همچنین برای عاملان شناسایی مردمی، پاداش‌هایی تا سقف ۳۰۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده تا هموطنان نیز در این امر مشارکت فعال‌تری داشته باشند.
دبیر کارگروه استانی مقابله با استخراج غیرمجاز رمزارز در بخش دیگری از سخنان خود از توسعه سامانه‌های داده‌کاوی و پایش هوشمند مصرف خبر داد و گفت: با استفاده از تحلیل الگوهای مصرف و فناوری هوش مصنوعی، پیش از بروز تخلف می‌توان نقاط پرریسک شبکه را شناسایی کرد. این طرح به‌عنوان یکی از سه پیشنهاد برتر کشوری از سوی شرکت توزیع برق مشهد به وزارت نیرو ارائه و مورد تقدیر قرار گرفته است.
در ادامه، محمدرضا دبیری مدیرکل دفتر امنیتی و انتظامی استانداری خراسان رضوی اظهار داشت: برق، ثروتی ملی و سرمایه‌ای حیاتی برای توسعه کشور است. هیچ‌گونه مماشاتی با افرادی که به‌صورت غیرقانونی و سودجویانه از انرژی برق برای استخراج رمزارز استفاده می‌کنند نخواهیم داشت. استانداری و دستگاه‌های امنیتی استان به‌صورت منسجم از ادامه این روند برخورد قاطع حمایت می‌کنند.

نظر شما چیه؟

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha