به گزارش خبرگزاری توانیر، محمود محمودی در نشست خبری با محوریت گذر از اوج بار ۱۴۰۴ به تشریح وضعیت مصرف برق، چالشهای تأمین انرژی، برنامههای مدیریت بار، توسعه نیروگاههای خورشیدی و اقدامات مقابله با مصرف غیرمجاز برق پرداخت.
وی گفت:برای پرداخت قبض برق یک کارگر با ۱.۵ ساعت کار میتواند قبض خود را پرداخت کند که در آلمان یک کارگر برای پرداخت قبض برق ماهانه باید ۱۰ ساعت کار کند و در ترکیه و ایتالیا نیز هر کارگر به ترتیب با ۴ ساعت و ۷.۵ ساعت کار می توانند قبض برق خود را پرداخت کنند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی بابیان اینکه نیاز مصرف فعلی برق روزانه استان مرکزی هزار و ۵۰ مگاوات در پیک است، گفت: ۲۵۰ مگاوات نیاز برق این استان در پیک مصرف روزانه و ۱۰۰ مگاوات در ساعت غیر پیک با خاموشی و توجه به بار، مدیریت میشود.
محمودی بابیان اینکه یکی از برنامههای اساسی این شرکت، توسعه نیروگاههای خورشیدی بهمنظور کاهش وابستگی به سوختهای فسیلی است،افزود: ۱۰۹ مگاوات نیروگاه خورشیدی جدید در استان مرکزی تاکنون وارد مدار شده و این طرحها بخشی از هدفگذاری ملی برای دستیابی به ظرفیت ۵۰۰۰ مگاوات انرژی خورشیدی در استان محسوب میشوند.
وی گفت:ادارات موظف به استفاده از پنلهای خورشیدی هستند؛ تا سه سال آینده تمام ساختمانهای دولتی تجهیز خواهند شد که تاکنون ۴۳ اداره مجهز شده و یکهزار و ۱۳۰ کیلووات برق تولید میکنند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی همچنین از مصرف غیرمجاز برق توسط ماینرها ابراز نگرانی کرد و افزود: مصرف برق یک ماینر معادل مصرف برق ۱۰ واحد مسکونی است و این موضوع موجب فشار سنگینی روی شبکه برق میشود و استخراج غیرمجاز رمزارزها موجب ناترازی شدید شبکه شده و تاکنون ۱۶۶۲۵ دستگاه ماینر غیرمجاز در استان کشف شده است.
محمودی ادامه داد: برآوردها نشان میدهد که ۲۰۰۰ مگاوات برق در کشور توسط مزارع غیرمجاز استخراج رمزارز مصرف میشود که تأمین برق این حجم از مصرف به احداث ۵ نیروگاه بزرگ سیکل ترکیبی نیاز دارد.
وی در ادامه به برنامههای مدیریت مصرف برق در بخشهای خانگی، صنعتی، کشاورزی و عمومی اشاره کرد و افزود:در بخش خانگی، هوشمندسازی مشترکان پرمصرف، ارسال پیامهای هدفمند مصرف، کاهش بار سرمایشی و تنظیم دمای کولرها روی ۲۵ درجه در دستور کار قرار گرفته و در بخش تجاری، تغییر ساعات کاری، خاموشی تابلوهای تبلیغاتی در ساعات اوج مصرف، و کاهش روشنایی غیرضروری اجرایی خواهد شد.
محمودی بیان اینکه در بخش ادارات، کاهش ۲۰ درصدی مصرف در ساعات اداری و ۷۰ درصد بعد از ساعت اداری، نصب سیستمهای خورشیدی در ساختمانهای دولتی و پایش مصرف برق از طریق سامانههای هوشمند عملیاتی شده است،افزود: در بخش صنایع، اجرای طرح مدیریت بار در صنایع پرمصرف و کاهش مصرف برق در شش ماه گرم سال از جمله اقدامات راهبردی است.
وی بابیان اینکه در بخش کشاورزی نیز مدیریت بار ۵ ساعته در چاههای کشاورزی و ارائه تسهیلات برای نصب نیروگاههای خورشیدی مورد توجه قرار گرفته است،افزود:کشاورزانی که ۸۰ درصد برق مصرفی خود را از پنلهای خورشیدی تأمین کنند، از برنامههای مدیریت بار معاف خواهند شد.
محمودی در پایان با تأکید بر لزوم مدیریت مصرف برق گفت: از تمامی شهروندان خواهش میکنیم که در مصرف برق مدیریت بیشتری داشته باشند وبهویژه در مناطق گرمسیر، تنظیم دمای کولرها روی ۲۵ درجه بسیار مهم و همچنین، از صنایع بزرگ میخواهیم که نیروگاههای خود را در مدار بهرهبرداری قرار دهند تا ظرفیت تولید برق کشور افزایش یابد.
نظرات: ۰
پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۰۹:۲۵
نظرات: ۰ |
۰
۰

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی: تابستان گرمی پیش رو داریم، اما با اجرای برنامههای مدیریت مصرف و توسعه انرژیهای نو، از چالش عبور خواهیم کرد.