نظرات: ۰
شنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۱۳
نظرات: ۰ |
۰
ارزش معاملات بورس با ورود ۱۲۵ نیروگاه تولید پراکنده به تابلوی برق آزاد رکورد زد

با ورود ۱۲۵ نیروگاه تولید پراکنده به تابلوی برق آزاد در فروردین امسال، رکورد معاملات بورس به ارزش بیش از ۲ هزار میلیارد تومان در ۲ روز پایانی فروردین ماه به ثبت رسید.

به گزارش خبرگزاری توانیر، در پی ابلاغ مقررات جدید در ماههای پایانی سال ۱۴۰۳ که با ورود ۱۲۵ نیروگاه تولید پراکنده به تابلوی برق آزاد در بورس انرژی همراه بود، رکورد جدید ارزش معاملات به ارزش بیش از ۲ هزار میلیارد تومان در ۳۰ و ۳۱ فروردین امسال به ثبت رسید که بابت تحویل برق آزاد در اردیبهشت جاری است.
زهرا اسماعیل زاده مجری طرح تولید پراکنده و انرژیهای نو شرکت توانیر در نشست هم اندیشی مجریان طرح تولید پراکنده شرکتهای برق منطقه‌ای با اشاره به تغییرات عمده در ضوابط نحوه عرضه برق در تابلوی آزاد بورس، ابراز امیدواری کرد تا اوج بار امسال ۲۰۰ مگاوات نیروگاه مقیاس کوچک تازه احداث به شبکه برق کشور بپیوندد که مقدمه ای برای ورود ظرفیتهای بیشتر در این حوزه است.
فروزان مسوول صدور معرفی‌نامه‌های دفتر معاملات خارج از بازار شرکت مدیریت شبکه، شروع معاملات نیروگاههای تجدید پذیر در تابلوی برق آزاد را خرداد سال گذشته و برای تحویل در تیر ماه عنوان کرد که به منظور ترغیب سرمایه گذاران، هم اینک مشمول تعرفه گذاری و تبعیت از سقف بازار قیمت عمده فروشی برای عرضه برق نیست و خریداران این بازار نیز مشمول محدودیتهای مدیریت بار در زمان ناترازی تولید و مصرف نمی شوند و می توان انتظار داشت این روند به تدریج به کشف قیمت واقعی برق منجر شود.
فروزان، فروشندگان این بازار را نیروگاههای تولید پراکنده و نیروگاههای صنایع مشمول ماده ۴ قانون مانع زدایی عنوان کرد که بر اساس دستورالعمل اسفند ۱۴۰۳، نیروگاههای تازه احداث که قرارداد تضمینی نداشته باشند را نیز شامل می شود.
وی اضافه کرد: طبق ابلاغیه وزیر نیرو، نیروگاههایی که قرارداد خرید تضمینی برق دارند یا وفق مقررات هیات تنظیم بازار عمل می کنند نیز مجاز شدند ۵۰ درصد برق  تولیدی‌شان را در تابلوی برق آزاد عرضه کنند.
فروزان، خریداران این بازار را مصرف کنندگان برق و شرکتهای خرده فروشی عنوان کرد و با اشاره به ابلاغ مقررات و ضوابط عرضه برق در تابلوی برق آزاد در ماههای پایانی ۱۴۰۳ خاطرنشان کرد: در این مدت کوتاه ، ۱۲۵ نیروگاه تولید پراکنده در بورس معرفی شدند تا ۵۰ درصد برق تولیدی‌شان معادل ۵۴۰ مگاوات را در این بازار معامله کنند که ۷۰ درصد ظرفیت قابل معامله این نیروگاهها محسوب می شود.
این نشست که از سوی معاونت برنامه ریزی و امور اقتصادی توانیر برگزار شد، موضوعاتی چون رویه معاملات نیروگاههای مقیاس کوچک در بورس، روند تایید ثبت سفارشها در سامانه تجارت، مرور مقررات جدید ابلاغی در حوزه نیروگاههای مقیاس کوچک، فرایند صدور صورتحساب وفق ضوابط جدید ابلاغی را در دستور کار داشت.

نظر شما چیه؟

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

آخرین اخبار