به گزارش خبرگزاری توانیر، آیین بهرهبرداری از این طرحها با حضور مظفری استاندار خراسان رضوی، طرزطلب معاون وزیر نیرو و مدیرعامل سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهره وری ایران (ساتبا)، عبدالوحید مهدوی نیا مدیرعامل شرکت توزیع برق مشهد و مدیران عامل صنعت برق استان خراسان رضوی، حسین محمودی خراسانی رئیس انجمن مدیران صنایع استان و جمعی از مدیران دستگاههای اجرایی در مجتمع چسب «سامد» برگزار شد.
در این مراسم، معاون وزیر نیرو نیرو ضمن ابراز خرسندی از افتتاح ۳۰ مگاوات و آغاز عملیات اجرایی ۲۶۶ مگاوات نیروگاه خورشیدی جدید در استان خراسان رضوی و شهرستان مشهد، این اقدام را گامی مثبت در مسیر تحقق اهداف ملی انرژیهای تجدیدپذیر ارزیابی کرد.
وی با اشاره به واگذاری کامل مجوز نیروگاههای تجدیدپذیر به استان خراسان رضوی (به عنوان اولین استان)، ابراز امیدواری کرد که این امر موجب تسریع توسعه این نیروگاهها شود.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق مشهد نیز در این مراسم گزارش جامعی از وضعیت انرژیهای تجدیدپذیر و برنامههای توسعهای آتی این شرکت ارائه کرد و با بیان اینکه کلانشهر مشهد با بیش از یک میلیون و ۸۵۰ هزار مشترک فعال، یکی از بزرگترین مصرفکنندگان انرژی در کشور است، گفت: مصرف انرژی در مشهد شامل ۳۸ درصد خانگی، ۲۵ درصد صنعتی، ۱۲ درصد تجاری، ۱۲ درصد عمومی و روشنایی معابر و ۸ درصد کشاورزی است. اگرچه این گستردگی تا حدی با استانداردهای جهانی همخوانی دارد، اما متاسفانه در شدت مصرف انرژی، همچنان شاهد اسراف قابل توجهی، نزدیک به دو برابر میانگین جهانی، هستیم که لزوم توجه به بهینهسازی را دوچندان میکند.
مهدوینیا به اقدامات صورت گرفته در سالهای اخیر اشاره کرد و افزود: تا پایان سال ۱۴۰۲، مجموعاً نزدیک به ۱۳ مگاوات نیروگاه خورشیدی در حوزه تحت پوشش شرکت احداث شده بود. در سال ۱۴۰۳ با برنامهریزی و پیگیریهای مجدانه، حدود ۴ مگاوات دیگر به شبکه متصل شد. برنامه ما این است که با کار تیمی و همافزایی مضاعف، این روند را به شدت تسریع بخشیم.
وی برنامههای این شرکت در توسعه نیروگاههای خورشیدی را تشریح کرد و گفت: بر اساس برنامهریزیهای مدون، شرکت توزیع برق مشهد مکلف است تا پایان سال ۱۴۰۶، مجموعاً ۲۷۲ مگاوات نیروگاه خورشیدی جدید را احداث و وارد مدار کند. این هدفگذاری شامل احداث ۵۳ مگاوات در سال جاری (۱۴۰۴)، ۹۳ مگاوات در سال ۱۴۰۵ و ۱۲۶ مگاوات در سال ۱۴۰۶ خواهد بود. با احتساب ظرفیت موجود، مجموع ظرفیت نیروگاههای خورشیدی منصوبه در حوزه مشهد تا پایان سال ۱۴۰۶ به حدود ۳۰۰ مگاوات خواهد رسید که بیش از ۲۰ برابر ظرفیت ابتدای سال ۱۴۰۳ است.
مدیرعامل توزیع برق مشهد ادامه داد: نیروگاه ۳۸۰ کیلوواتی که امروز در شرکت چسب سامد به بهرهبرداری رسید، طی ۶ ماه احداث شده و همزمان، عملیات احداث یک نیروگاه ۴۰۰ کیلوواتی دیگر نیز در همین مجموعه آغاز شد. در حال حاضر نیز، عملیات اجرایی حدود ۶۷ مگاوات نیروگاه خورشیدی جدید در بخشهای مختلف صنعتی، اداری، کشاورزی و خانگی در دست اقدام است. مهدوینیا نیروگاه ۷۸۰ کیلوواتی شرکت چسب «سامد» (مجموع فازهای اجرا شده و در حال اجرا) را نمونهای موفق از اجرای ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانست و افزود: از ۱۱۷ صنعت مشمول این ماده در حوزه مشهد، ۵ نیروگاه وارد مدار شده و پیگیری برای اجرای مابقی ادامه دارد.
مهدوینیا ضمن تاکید بر لزوم بهینهسازی مصرف انرژی، به طرحهای مهم این شرکت در این حوزه اشاره کرد: طرح عظیم تعویض ۱۸۱ هزار چراغ روشنایی معابر مشهد با لامپهای فوق کممصرف LED، با سرمایهگذاری ۶۳۰ میلیارد ریالی بخش خصوصی در حال اجراست. این طرح منجر به صرفهجویی سالانه ۱۰۸ میلیون کیلووات ساعت انرژی (معادل ۷۷ درصد کاهش مصرف در این بخش) و کاهش محسوس ۳۵ مگاواتی در اوج بار شبکه خواهد شد.
وی همچنین از موافقت اولیه سازمان ساتبا با اجرای طرح جایگزینی الکتروموتورهای پرمصرف کولرهای آبی با موتورهای پربازده نسل جدید BLDC در مشهد خبر داد و از صنایع و سرمایهگذاران دعوت کرد تا در این طرح مهم و ملی مشارکت کنند.
نظرات: ۰
پنجشنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۰۲
نظرات: ۰ |
۰
۰

گام بلند توسعه انرژیهای پاک و تجدیدپذیر در شرق کشور
بهرهبرداری و آغاز عملیات اجرایی ۲۹۶ مگاوات نیروگاه خورشیدی در استان خراسان رضوی
در جهت سیاستهای کلان کشور مبنی بر توسعه انرژیهای تجدیدپذیر و با هدف تقویت زیرساختهای تولید برق سبز، ۳۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در استان خراسان رضوی به بهرهبرداری رسید و عملیات اجرایی ۲۶۶ مگاوات نیروگاه دیگر نیز آغاز شد.