به گزارش خبرگزاری توانیر، بهرهبرداری از این طرحها، نقطه عطفی در توسعه زیرساختهای حیاتی صنعت برق استان به شمار میرود و گامی بلند در جهت تضمین پایداری و ارتقای کیفیت خدمات برقرسانی به مشترکین محسوب میشود.
این مجموعه طرحها که حاصل سالها برنامهریزی و اجرای دقیق است، طیف وسیعی از فعالیتهای عمرانی و فنی را در بر میگیرد که از مهمترین آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
۱. احداث خطوط انتقال و فوق توزیع: احداث خط ۴ مداره ۲۳۰ و ۶۳ کیلوولت رویان-نوشهر: با طول ۱۶۸ کیلومتر مدار و سرمایهگذاری ۱۲۰۰ میلیارد تومان، این خط نقش حیاتی در تقویت شبکه انتقال در غرب استان ایفا میکند. احداث خط ۶۳ کیلوولت ۴ ساری-قائمشهر: به طول ۳۰ کیلومتر مدار و با ارزش ۸۵ میلیارد تومان، اتصال مطمئنتری بین این دو شهرستان کلیدی را فراهم میآورد. توسعه خطوط ۶۳ کیلوولت: افزایش ظرفیت (دو برابر انتقال توان) خطوط ۶۳ کیلوولت مسیرهای دریاسر-فریدونکنار-دابو (۶۰ کیلومتر مدار) و ساری-ساری ۱-قرق-کمپکت ساری-ساری ۲ (۲۳ کیلومتر مدار) به ترتیب با ارزش ۶۰ میلیارد تومان و ۲۵ میلیارد تومان، گامی مهم در افزایش توان انتقالی شبکه محسوب میشود.
۲. توسعه و احداث پستهای برق: توسعه پست ۴۰۰/۲۳۰/۶۳ کیلوولت مرکز مازندران: ظرفیت این پست از ۹۳۰ به ۱۵۴۵ مگاولت آمپر افزایش یافته و ۱۰ فیدر ۶۳ کیلوولت و ۱ قطر ۲۳۰ کیلوولت به آن افزوده شده است. این پروژه با ارزش ۱۲۰۰ میلیارد تومان، مرکز ثقل شبکه برق منطقه مرکزی استان را تقویت مینماید. افزایش ظرفیت پست ۲۳۰/۶۳ علمده: ظرفیت این پست از ۲۵۰ به ۳۷۵ مگاولت آمپر افزایش یافته و کات آفهای ۲۳۰ کیلوولت به آن اضافه شده است. ارزش این طرح ۱۵۰ میلیارد تومان است. احداث پست ۲۳۰/۶۳ کیلوولت بهشهر: این پست جدید با ظرفیت ۳۲۰ مگاولت آمپر و ارزش ۸۰۰ میلیارد تومان، به تقویت تامین برق در شرق استان کمک شایانی خواهد کرد. احداث پستهای ۶۳/۲۰ کیلوولت: شامل احداث پستهای فریدونکنار (۱۰۰ مگاولت آمپر، ۲۵۰ میلیارد تومان)، بانک مرکزی نوشهر (۶۰ مگاولت آمپر، ۱۸۰ میلیارد تومان)، نور ۲ (۳۰ مگاولت آمپر، ۹۰ میلیارد تومان)، وسطی کلا آمل (۳۰ مگاولت آمپر، ۱۵۰ میلیارد تومان)، شهرک صنعتی رجه بابل (۳۰ مگاولت آمپر، ۸۰ میلیارد تومان) و چپکرود (۳۰ مگاولت آمپر، ۸۰ میلیارد تومان) که هر کدام به صورت ویژه به تقویت شبکه توزیع در مناطق خود میپردازند. افزایش ظرفیت پستهای متعدد: افزایش ظرفیت مجموعاً ۵۷۰ مگاولت آمپر در پستهای ۶۳/۲۰ کیلوولت در شهرهایی چون بهشهر ۲، ساری ۵، بابل ۲، قائمشهر، رستمکلا، بابل ۴، آمل ۳، مرزن آباد، چالوس، کله بست، نوشهر، محمودآباد، دابودشت، کمپکت ساری، دریاسر، شیرود، بشل، بابلکنار، تنکابن ۲، گلوگاه و … همراه با متناسبسازی و افزایش فیدرها، با ارزشی بالغ بر ۷۰۰ میلیارد تومان اجرا شده است. توسعه پست ۶۳/۲۰ کیلوولت نکا ۱: ظرفیت این پست از ۶۰ به ۹۰ مگاولت آمپر افزایش یافته و یک بی ۶۳ کیلوولت و فیدرهای خروجی فشار متوسط به آن افزوده شده است. ارزش این طرح ۱۰۰ میلیارد تومان است.
۳. طرحهای نوآورانه و هوشمندسازی: احداث نخستین مرکز دیسپاچینگ مدرن، هوشمند و دانشبنیان بومی فوق توزیع مازندران و گلستان: این طرح با ارزش ۳۰ میلیارد تومان، ضمن صرفهجویی ۴۵ میلیون یورو، گامی مهم در جهت بومیسازی دانش فنی و ارتقای هوشمندسازی شبکه برداشته است. احداث اولین مرکز دیسپاچینگ مدرن، هوشمند و دانشبنیان بومی NAOC شمال کشور: این مرکز با سیستم EMS و به ارزش ۱۵۰ میلیارد تومان، کنترل و نظارت جامعتری بر شبکههای شمال کشور را فراهم میسازد. راه اندازی مرکز نوآوری، هوشمندسازی، کنترل و پایش پهپادی شبکه انتقال و فوق توزیع شهید چمران: این مرکز، رویکردی نوین در پایش و مدیریت داراییهای شبکه از طریق فناوری پهپادی را به کار گرفته است.
۴. احداث نیروگاههای تولید پراکنده: احداث نیروگاه مقیاس کوچک ۱۰ مگاواتی گتاب بابل: این نیروگاه با مشارکت بخش خصوصی و به ارزش ۴۰۰ میلیارد تومان، به تنوعبخشی منابع تولید برق در استان کمک میکند. احداث نیروگاه مقیاس کوچک ۱ مگاواتی شهرک صنعتی رستمکلا قائمشهر: این نیروگاه نیز با سرمایهگذاری بخش خصوصی و به ارزش ۴۰ میلیارد تومان، در جهت افزایش ظرفیت تولید پراکنده گام برداشته است.
۵. سایر طرحها: احداث خازن فشارمتوسط: به میزان ۱۳۰ مگاوار و با ارزش ۲۰۰ میلیارد تومان، برای بهبود ضریب توان و کیفیت توان شبکه در پستهای فوق توزیع اجرا شده است. نصب فیدرهای فشارمتوسط: در پستهای مختلف استان مانند چمستان، قائمشهر ۲، رویان، شهرک صنعتی آمل، آمل ۴، نوشهر، زیم آور و … با ارزشی بالغ بر ۶۰ میلیارد تومان، ظرفیت شبکه توزیع را افزایش داده است. این دستاوردهای ارزشمند، نشاندهنده تعهد دولت و وزارت نیرو به توسعه پایدار و تامین انرژی مطمئن برای استان مازندران است و زمینه را برای رشد و شکوفایی اقتصادی و اجتماعی این خطه از کشور فراهم خواهد ساخت.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای مازندران و گلستان، ضمن تشکر از حمایتهای وزیر نیرو، بر اهمیت برنامهریزی مدون، استفاده از هوش مصنوعی و داشبوردهای مدیریتی در ارتقاء صنعت برق تاکید کرد و اظهار داشت: این طرحها با هدف ایجاد تحول در صنعت برق استان و حرکت به سمت شبکههای هوشمند اجرا شدهاند.
موسوی تاکامی تاکید کرد: با بهرهگیری از فناوریهای نوین و هوش مصنوعی، تلاش میکنیم تا صنعت برق مازندران را به یک الگوی موفق در سطح کشور تبدیل کنیم.
با افتتاح این طرحها، استان مازندران گام بلندی در جهت تحقق اهداف توسعه پایدار و تبدیل شدن به یک قطب انرژی در منطقه برداشته است.
نظرات: ۰
دوشنبه ۳۰ تیر ۱۴۰۴ - ۱۶:۵۴
نظرات: ۰ |
۰
۰

با حضور وزیر نیرو آغاز شد
بهرهبرداری از ۲۶ طرح زیربنایی صنعت برق مازندران به ارزش ۶۰۰۰ میلیارد تومان
طی مراسمی با حضور وزیر نیرو، نمایندگان مردم ساری در مجلس شورای اسلامی و جمعی از مسوولان استانی، ۲۶ طرح مهم و زیرساختی صنعت برق در بخش پست و خطوط انتقال و فوق توزیع نیروی برق استان مازندران به ارزشی بالغ بر ۶۰۰۰ میلیارد تومان به طور رسمی مورد بهرهبرداری قرار گرفت.