سه‌شنبه ۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۴۶
نظرات: ۰ |
۰
تلاش وزارت نیرو برای جلوگیری از مصرف بی‌رویه کالای گرانبهای برق با همکاری مردم

برنامه‌های عملیاتی مدیریت مصرف برق در کشور طی مراسمی با حضور وزیر نیرو و مدیران ارشد این وزارتخانه و شرکت توانیر در رصدخانه شبکه برق و انرژی شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ آغاز شد.

به گزارش خبرگزاری توانیر، آیین آغاز برنامه‌های عملیاتی مدیریت مصرف برق در کشور با حضور عباس علی‌آبادی وزیر نیرو و مصطفی رجبی مشهدی مدیرعامل شرکت توانیر و ارتباط تصویری با مدیران عامل شرکتهای برق منطقه‌ای و توزیع نیرو در مرکز رصد شبکه شرکت توزیع برق تهران بزرگ برگزار شد.
وزیر نیرو در این نشست با اشاره به نامگذاری سال جدید به عنوان سال سرمایه‌‍گذاری برای تولید و تاکیدات مقام معظم رهبری و رییس جمهور بر مصرف بهینه انرژی و دوری از اسراف،مدیریت مصرف را از مصادیق بارز اخلاق و رفتار اسلامی و مصرف بی‌رویه را در حکم تبذیر و در تناقض با ارزشهای اسلامی عنوان کرد و از هموطنان خواست همانند زمستان گذشته همکاری خود را با صنعت برق با مصرف بهینه انرژی در ایام اوج بار امسال ادامه دهند.
علی آبادی توسعه قابل توجه بخش تولید و رشد چند برابری ظرفیت نیروگاهی کشور را در مقایسه با رشد 2.5 برابری جمعیت، به لحاظ شاخص توسعه از وضعیت مطلوب برخوردار دانست که در حال حاضر نیز توسعه نیروگاهی با تاکید بر ارتقای واحدهای گاز به چرخه ترکیبی و توسعه نیروگاههای تجدید پذیر با قوت ادامه دارد.
وی تصریح کرد: با این وجود بالا بودن شاخص شدت انرژی، از وضعیت نامطلوب مصرف انرژی در کشور حکایت دارد و در تلاش هستیم با همکاری مردم از مصرف بی رویه برق به عنوان یک کالای گرانقیمت جلوگیری کنیم.
وزیر نیرو باصدور فرمان آغاز برنامه های عملیاتی مدیریت مصرف برق کشور و اجرایی شدن 36 بسته عملیاتی وزارت نیرو برای گذر موفق از اوج بار تابستان، هدف از این اقدام ارزشمند را کسب رضای الهی از طریق خدمت به مردم عزیز کشور عنوان کرد.
در ادامه همایون حایری معاون امور برق و انرژی وزیر نیرو، بهینه سازی مصرف برق را حتی برای کشورهایی که رشد مصرف حدود صفر دارند، به لحاظ کاهش هزینه های تولید تا توزیع، اولویتی اساسی عنوان کرد که ذات و خصیصه سیستم برق محسوب می شود و این مهم برای کشور ما با 9 درصد رشد مصرف سالانه، یک اولویت حیاتی است.
در این مراسم که با حضور اصحاب رسانه همراه بود مدیرعامل توانیر با تاکید بر لزوم تعامل با مردم، از تدارک برنامه‌های اطلاع‌رسانی در کنار برنامه های مدیریت مصرف برق در کشور خبر داد که در جهت بهبود فضای کسب و کار بخش صنعت و اختصاص انرژی بیشتر به بخش مولد اجرا می شود.
رجبی مشهدی ضمن اشاره به اقدامات صنعت برق در هر دو سوی تامین و تقاضای برق ،عملیاتی شدن برنامه های مدیریت مصرف را از اقدامات بخش تقاضا برشمرد که برای نخستین بار 36 بسته مدیریت مصرف در این بخش عملیاتی شده و سامانه نظارت و ارزیابی نیز عملکرد شرکتهای برق را به طور روزانه و هفتگی پایش و گزارش می کند.
در ادامه این مراسم شرکتهای توزیع برق تهران، مشهد، مرکزی، قم و خوزستان به ترتیب پیرامون عملکرد مدیریت مصرف برق در بخشهای اداری، تجاری، روشنایی معابر، مجتمعهای بین راهی و مصارف غیرمجاز به ارائه گزارش پرداختند.
 معاون هماهنگی توزیع توانیر در این مراسم از فعالیت بیش از 62 هزار اداره با برق 3 فاز در کشور خبر داد که 80 درصد این بخش به کنتورهای هوشمند مجهز و کنترل‌پذیر شده‌اند.
ذبیحی محدود سازی مصرف برق ادارات در سال جاری را برای نخستین بار بر مبنای میزان مصرف برق این بخش در اردیبهشت سال گذشته عنوان کرد که ادارات را مجاب می‌‍سازد میزان مصرفشان را 20 درصد نسبت به اردیبهشت سال گذشته کاهش دهند.
وی مصرف برق 75 درصد از 32 میلیون مشترک خانگی را زیر الگو و 25 درصد را بالای الگو ذکر کرد که 2 درصد از پرمصرفها بیش از 2.5 برابر الگو و 23 درصد بین الگو تا 2 برابر الگو مصرف دارند.
ذبیحی مصرف برق مشترکان خانگی پرمصرف با سهم 25 درصدی را معادل نیمی از مصرف برق خانگی و مصرف 2 درصد مشترکان خانگی خیلی پرمصرف که 5 برابر الگو برق مصرف می کنند را معادل 10 درصد مصرف بخش خانگی کشور عنوان کرد این در حالی است که 75 درصد مشترکان خانگی با مصرف کمتر از الگو، 50 درصد برق خانگی را مصرف می‌کنند.
وی در ادامه از نصب 1176 سامانه خورشیدی با توان تولید 24 مگاوات در ادارات کشور و نصب 30 هزار سامانه برق خورشیدی بامی با 250 مگاوات ظرفیت تولید برق از سوی شرکتهای توزیع برق خبر داد.
این مراسم با افتتاح مرکز هوشمندسازی شبکه شهر تهران از سوی وزیر نیرو همراه بود. تجهیز تمامی ادارات و 2000 بانک در شهر تهران به کنتور هوشمند با قابلیت کنترل مصرف، تجهیز لوازم سرمایشی 500 مرکز اداری به اینترنت اشیاء و استفاده از مولدهای اضطراری سازمانها، مراکز تجاری و برجهای مسکونی تهران با حدود 300 مگاوات ظرفیت از دیگر نکات مطرح شده در این نشست بود.

نظر شما چیه؟

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

آخرین اخبار