نظرات: ۰
دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۲
نظرات: ۰ |
۰
رشد چشمگیر شاخصهای توسعه صنعت برق از بدو پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون

ایران اسلامی از ابتدای پیروزی شکوهمند انقلاب در جهت تحقق اهداف عالیه خود به مدد ایمان، اراده و تعهد و تخصص سرمایه انسانی ارزشمند در عرصه‌های گوناگون قله‌های رشد و پیشرفت را درنوردیده است. ماحصل این تلاش بی‌وقفه، دستیابی به موفقیتهای چشمگیر در مسیر توسعه پایدار بوده که بدون تردید مهمترین بستر این توسعه را صنعت برق فراهم کرده است. نگاهی به آمار صنعت برق از بدو پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون حکایت از رشد چشمگیر شاخصهای صنعت زیرساختی برق در کشور دارد.

به گزارش خبرگزاری توانیر، رشد شاخصهای توسعه صنعت برق در طول ۴۶ سال گذشته نشان از برخورداری بهتر طیف گسترده‌تری از مردم در شهرها و روستاهای کشور از کالای گرانبهای برق و خدمات بی وقفه و خستگی‌ناپذیر زحمتکشان این عرصه در طول این سالها است.
با نگاهی به این آمار در می‌یابیم که قدرت نامی نیروگاهها با رشد متوسط سالانه ۵.۸ درصد، از ۷۰۲۴ مگاوات در سال ۱۳۵۷ به ۹۴۵۱۱ مگاوات در سال ۱۴۰۳ رسیده است. 
هچنین طول خطوط انتقال برق از ۴۵۴۸ کیلومتر مدار با رشد متوسط سالانه ۵.۶ درصدی به ۵۶۴۳۵ کیلومتر مدار رسیده است. طول خطوط فوق توزیع نیز از ۹۰۱۳ کیلومتر مدار در سال ۵۷ با رشد متوسط سالانه ۴.۸ درصدی به ۷۸۳۹۷ کیلومتر مدار افزایش یافته است.
براساس این گزارش ظرفیت پستهای انتقال نسبت به ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی سالانه به طور متوسط ۶.۹ درصد رشد داشته و از ۹۱۵۰ مگاولت آمپر به ۱۹۶۱۹۴ مگاولت آمپر و ظرفیت پستهای فوق توزیع با ۵.۹ درصد رشد سالانه طی سالهای ۱۳۵۷ تا ۱۴۰۳ از۹۳۲۷ مگاولت آمپر به ۱۳۰۰۵۵ مگاولت آمپر رسیده است. 
همچنین تعداد مشترکین صنعت برق با رشد متوسط سالانه ۶.۵ درصد از ۳ میلیون و ۳۹۹ هزار مشترک در سال ۵۷ به ۴۱ میلیون و ۲۴۹ هزار مشترک در سال ۱۴۰۳ رسیده است.
این گزارش می‌افزاید: تعداد کل روستاهای برقدار شده از ۴۳۶۷ روستا در سال ۱۳۵۷ به ۵۸۸۸۹ روستا با رشد متوسط سالانه ۵.۸ در سال ۱۴۰۳ رسیده است، همچنین شاخص متوسط مصرف برق مشترکین طی این سالها، سالانه ۱.۵ درصد رشد داشته و از ۴۱۶۲ کیلوواتساعت در سال ۱۳۵۷ به ۸۲۰۴ کیلوواتساعت در سال ۱۴۰۳ رسیده است.
همچنین طول خطوط فشار متوسط شبکه توزیع برق در مناطق شهری و روستایی با ۶ درصد متوسط رشد سالانه از ۳۲۰۷۷ به ۴۶۷۰۰۰ کیلومتر رسیده و طول خطوط فشار ضعیف توزیع (شهری و روستایی) با متوسط رشد سالانه ۵.۳ درصد از ۳۶۱۳۷ به ۳۸۲۰۰۰ کیلومتر در سال ۱۴۰۳ رسیده است.
این شاخصها، تعداد ترانسفورماتورهای توزیع رشد متوسط سالانه ۷.۹ درصدی را نشان می‌دهد و از ۲۶ هزار و ۴۹۵ دستگاه در سال ۵۷ به ۸۶۸ هزار دستگاه در سال ۱۴۰۳ و ظرفیت آنها نیز از ۸ هزار و ۳۳۰ مگاولت آمپر در سال ۵۷ با رشد متوسط سالانه ۶.۴ درصد به ۱۴۵ هزار و ۴۶۵ مگاولت آمپر در سال ۱۴۰۳ افزایش یافته است.

نظر شما چیه؟

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

آخرین اخبار