به گزارش خبرگزاری توانیر، در پایان این بازدید که با حضور عباس علیآبادی وزیر نیرو انجام شد، محمدجعفر قائم پناه معاون اجرایی رییس جمهور در نشستی با حضور وزیر نیرو، مدیرعامل شرکت توانیر و مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران، با اشاره به ارزیابی خود از بازدید انجام شده از مرکز دیسپاچینگ ملی برق کشور گفت: اینکه کنترل برق سراسر کشور با یک سیستم مدیریتی هوشمند در مرکز دیسپاچینگ صورت میگیرد، جای خرسندی دارد.
وی همچنین به ناترازی برق در کشور اشاره کرد و اظهار داشت: امروز تلاش شد تا راهکارهای مناسب برای تامین برق ماههای پیش رو و تابستان آینده پیشبینی و اقدامات لازم در این خصوص انجام شود. ضمن آن که در جلسه پس از این بازدید چگونگی کمک رییس جمهور و هیات دولت در جهت تولید بیشتر انرژی و مدیریت مصرف برق مطرح و مورد بررسی قرار گرفت.
قائم پناه در ادامه ضمن درخواست از همه هموطنان برای مدیریت مصرف برق و انرژی و تاکید بر توجه به اقتصاد آب، انرژی و برق خاطرنشان ساخت: لازم است مشترکان پرمصرف هزینه بیشتری را به خصوص در ساعات اوج مصرف، بابت برق مصرفی خود پرداخت کنند.
معاون اجرایی رئیس جمهور و سرپرست نهاد ریاست جمهوری همچنین کنترل و مدیریت مصرف انرژی را یک الزام دانست و هوشمندسازی مصرف را یکی از برنامههای بسیار خوب وزیر نیرو در دولت چهاردهم عنوان کرد و گفت: با نصب کنتورهای هوشمند، مشترکانی که بیش از الگو برق مصرف میکنند، شناسایی و برای آنها ابتدا هشدار صادر شده و سپس در صورت تکرار، برق آنها قطع میشود.
وی به راهبرد دولت چهاردهم در حوزه انرژی نیز اشاره و تصریح کرد: راهبرد اصلی دولت چهاردهم در این مقوله، افزایش سطح رضایتمندی مردم است که البته این مهم با پیشبرد دو راهکار شامل مدیریت مصرف و افزایش تولید میسر خواهد شد.
همچنین در جریان این بازدید، وزیر نیرو به جایگاه صنعت برق کشور در جهان اشاره کرد و گفت: صنعت برق زنجیره کامل صنعت را شامل میشود به طوریکه ۷۶ فناوری در صنعت برق تعریف شده است.
عباس علیآبادی با بیان اینکه صنعت برق کشور همواره کانون جذب نخبگان بوده است، اظهار داشت: به برکت فعال بودن متخصصان و مهندسان ایرانی در صنعت برق، این صنعت به جهت فنی غنی است و تاثیر تحریمها بر این حوزه را خنثی کرده است به طوری که انواع تجهیزات و قطعات مورد نیاز در داخل کشور تولید میشود.
وی با بیان اینکه سیستم مهندسی در صنعت برق در دستورکار قرار گرفته است، اظهار داشت: در صنعت برق به لحاظ فنی هیچگونه نگرانی وجود ندارد.
وی به تشریح نقشه عبور از پیک تابستان سال ۱۴۰۴ پرداخت و خاطرنشان کرد: پیشبرد ۱۴ مگاپروژه از جمله برنامههای عبور از اوج بار تابستان پیشرو خواهد بود. در برنامه کوتاه مدت ظرفیت تولید افزایش و میزان مصرف کاهش مییابد.
به گفته وزیر نیرو، در برنامه طولانی مدت ۳۰ هزار مگاوات به ظرفیت تولید انرژی تجدیدپذیر کشور افزوده می شود. ضمن آن که شبکه برق کشور امکان توسعه تجدیدپذیرها را تا ۵۰ هزار مگاوت دارد.
در این بازدید مدیرعامل شرکت توانیر نیز با بیان این که هم اکنون نیاز نیروگاهها به گاز ۱۴۰ میلیون متر مکعب در روز است، گفت: این در حالی است که روزانه بیش از ۶۵۰ میلیون مترمکعب گاز در بخشهای خانگی و تجاری مصرف میشود.
به گفته مصطفی رجبی مشهدی در صورتی که تنها ۱۰ درصد در مصرف گاز در بخش خانگی صرفهجویی شود، سوخت مورد نیاز نیروگاهها تامین خواهد شد.
رجبی مشهدی همچنین به ضرورت تعویض بخاریهای گازسوز جدید با قدیمی نیز اشاره کرد و گفت: تنها با همین اقدام ۱۸۰ میلیون متر مکعب گاز در هر روز صرفهجویی خواهد شد.
نظرات: ۰
شنبه ۱۵ دی ۱۴۰۳ - ۱۸:۳۶
نظرات: ۰ |
۰
۰
معاون اجرایی رییس جمهور در بازدید از مرکز دیسپاچینگ برق کشور مطرح کرد:
حمایت دولت از وزارت نیرو برای تولید انرژی بیشتر و مدیریت مصرف/ مشترکان پرمصرف باید هزینه مصارف بالای خود را بپردازند
معاون اجرایی رییس جمهور و سرپرست نهاد ریاست جمهوری به منظور اطلاع از آخرین وضعیت پایداری شبکه برق کشور، روند تامین سوخت نیروگاهها و تامین برق همه بخشها اعم از خانگی، صنعتی و کشاورزی؛ از مرکز ملی راهبری برق کشور بازدید کرد.