نظرات: ۰
شنبه ۱۰ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۰
نظرات: ۰ |
۰
هوشمندسازی سیستماتیک شبکه‌های توزیع برق در اولویت برنامه‌های توانیر

معاون هماهنگی توزیع توانیر هوشمندسازی سیستماتیک شبکه‌های توزیع برق را از اولویتهای شرکت توانیر اعلام کرد.

به گزارش خبرگزاری توانیر، محسن ذبیحی در جریان سفر به استان خوزستان به بررسی وضعیت شبکه‌های برق شهرهای ماهشهر و آبادان پرداخت و سپس در نشست بررسی راهکارهای اجرایی برنامه‌های عبور از اوج بار ۱۴۰۴ که در شرکت توزیع نیروی برق خوزستان برگزار شد، با اشاره به تعریف یک چشم انداز در معاونت توزیع گفت:  این چشم انداز، گذر از مدیریت سنتی شبکه‌های توزیع به مدیریت فعال و هوشمند سیستم توزیع است.
وی با تاکید بر دو گذرواژه مهم در این چشم انداز گفت: گذرواژه اول این است که مدیریت سنتی می‌خواهد به مدیریت فعال تبدیل شود اما باید پررنگ‌تر عمل کند، به این معنا که قبلاً نگاه همکاران ما به توزیع، این بوده که یک شبکه وجود دارد که باید بهره برداری شود، خاموشی آن گرفته شود، انرژی توزیع شود اما اکنون بحث مدیریت فعال و هوشمند است، به این معنا که صرفا بهره‌برداری از شبکه مد نظر نیست و یک سری پارامترهای تعیین کننده دیگر نیز فرایند توزیع برق باید مورد توجه قرار گیرد.
معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر افزود: در واقع باید یک کنش و واکنشی در این فرایند باشد، بحث تولید و توزیع ، کنترل هوشمند و خودروهای برقی در آینده‌ای نزدیک، از دیگر پارامترهاست، بنابراین یک مدیریت دو طرفه است که انرژی را بین مردم توزیع می کنیم و صرفا این نیست که انرژی را بین مردم توزیع کنیم و یک جریان یک طرفه به نام توزیع انرژی و تبدیل هوشمند بین ما و مشترکان برقرار باشد.
به گفته وی، امروز در شرایطی قرار گرفته ایم که یک جریان دو طرفه به صورت فعال و هوشمند داریم، فعال به این معنا که می تواند در هر لحظه یک مسیر دو سویه داشته باشد و هوشمند به این معنا که مشخص شود در هر زمان باید برنامه ای را تدوین کنیم که ممکن است در بخشهای مختلف همچون نرخ و تعرفه و... تغییر کند.
ذبیحی تاکید کرد: در آینده نزدیک با توجه به قوانین و مقررات و شرایط کشور، یک تحول جدی در این حوزه ایجاد خواهد شد.
وی در ادامه به گذرواژه دوم اشاره کرد و با تاکید بر این که شبکه توزیع باید به سیستم توزیع تبدیل شود، در تعریف شبکه توزیع گفت: این شبکه، مجموعه‌ای از المانها همچون سیم و تیر و ترانس است که قرار است به سیستم تبدیل شود و در این سیستم هم بازیگرانی نقش دارند.
ذبیحی با بیان این که اکنون احساس می شود که اختلاف معناداری از نظر تکنیک، موضوعات تخصصی و دانش بین تولید و توزیع وجود دارد، اظهار داشت: حوزه توزیع با توجه به مسائل تخصصی و دانش موجود، دارد در مسیری حرکت می‌کند که مراتب در حوزه های مدیریت، مبادلات انرژی و درآمدزایی و در حوزه فناوری و محصولات و قطعاتی که در این حوزه به کارگیری می شود، تخصصی تر از سایر حوزه هاست.
وی تصریح کرد: بنابراین نیاز است که شرکتها متناسب با این دگردیسی که در حوزه توزیع رخ می دهد خود را تجهیز کنند و آمادگی ورود به این عرصه را داشته باشند، البته باید این را هم بدانیم که این تغییرات و دگردیسی ها این طور نیست که یک شبه فرهنگ توزیع تݝییر کند زیرا تغییر فرهنگ، نیاز به زمان دارد پس باید شرکتها آمادگی پذیرش این موضوعات را داشته باشند.
در این نشست، محمد فراتی مدیرعامل شرکت توزیع برق اهواز، عبدالامیر یاقوتی مدیرکل انرژی و امور مشتریان شرکت توانیر، احمدرضا خسروی ناظر عالی وزارت نیرو، ارزیابان شرکت توانیر و مجموعه مدیران و معاونان شرکت توزیع نیروی برق خوزستان حضور داشتند که هر کدام در حوزه های مختلف بخش توزیع از جمله هوشمندسازی، کنترل هوشمند، کشف رمزارزها، کاهش تلفات، نیرو رسانی، تجهیزات و ماشین آلات گزارش های تخصصی ارائه دادند و پس از بررسی مشکلات به بیان راهکارها پرداختند.

نظر شما چیه؟

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha