نظرات: ۰
سه‌شنبه ۲۴ تیر ۱۴۰۴ - ۰۹:۲۶
نظرات: ۰ |
۰
آغاز عملیات اجرایی مزرعه خورشیدی ۶ مگاواتی در نیروگاه حرارتی طوس​​​​​​

عملیات اجرایی نخستین مزرعه خورشیدی دولت با ظرفیت ۶ مگاوات در محل نیروگاه حرارتی طوس با حضور استاندار خراسان رضوی آغاز شد.

به گزارش خبرگزاری توانیر، در این مراسم که در قالب برنامه‌های «سه‌شنبه‌های انرژینو» و با حضور استاندار خراسان رضوی، مدیران عامل شرکت‌های برق منطقه‌ای و توزیع نیروی برق خراسان رضوی و مشهد و جمعی از مدیران دستگاه‌های اجرایی استان برگزار شد، استاندار خراسان رضوی با تأکید بر ضرورت توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر، گفت: توجه به تولید انرژی از منابع نو و پاک، به‌ویژه انرژی خورشیدی و بادی، امروز یک ضرورت غیرقابل چشم‌پوشی است. خوشبختانه در استان خراسان رضوی، علاوه بر ظرفیت مناسب در زمینه انرژی خورشیدی، مناطق بادخیز مناسبی نیز در شهرستان‌های خواف و بینالود شناسایی و در دستور کار توسعه قرار گرفته‌اند.
غلامحسین مظفری، راه‌اندازی نخستین مزرعه خورشیدی دولت را گامی مهم و آغازگر مسیر توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر دانست و افزود: گرچه ظرفیت مگاواتی این پروژه در گام نخست قابل توجه نیست، اما شروع این مسیر در بخش دولتی اهمیت زیادی دارد و می‌تواند انگیزه‌ای برای ورود جدی‌تر سایر دستگاه‌های اجرایی و نهادها باشد.
️وی با اشاره به ناترازی انرژی در کشور و مشکلاتی که واحدهای تولیدی به واسطه این چالش تجربه می‌کنند، افزود: امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند تسریع در روند احداث نیروگاه‌های خورشیدی و توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر هستیم و این یک مسئولیت ملی است که بر دوش همه ما قرار دارد.
مظفری تاکید کرد: بخش خصوصی همواره سرمایه‌گذار اصلی در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر بوده و خواهد بود، اما دولت نیز وظیفه دارد در چارچوب برنامه‌های مصوب خود، سهم خود را ایفا کند.
استاندار خراسان رضوی در پایان خاطرنشان کرد: در همین زمینه، هماهنگی‌های لازم با دستگاه‌های اجرایی استان، بانک‌ها، شهرداری‌ها و حتی نهادهای ملی در حال انجام است تا مشارکت آن‌ها در احداث نیروگاه‌های خورشیدی در خراسان رضوی تسهیل و تسریع شود. مقدمات برخی از این طرحها نیز فراهم شده و در آینده نزدیک شاهد اقدامات مؤثرتری در این حوزه خواهیم بود.
همچنین مدیرعامل شرکت توزیع برق مشهد و رئیس کمیته اداری و خانگی ستاد توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر استان خراسان رضوی به دو راهکار اصلی برای رفع ناترازی انرژی اشاره کرد: ابتدا توجه به انرژی‌های تجدید پذیر و وجود برنامه و همچنین بهینه سازی مصرف انرژی که خراسان در برنامه خود ۶۰۰۰ مگاوات را دارد و سازماندهی آن ضروری است و همچنین مصرف ماهانه ادارات ۲۵ میلیون کیلووات ساعت است که ۱۵ تا ۲۰ میلیارد تومان جریمه به دنبال دارد. اگر این مبلغ صرف سرمایه‌گذاری شود، هم صاحب نیروگاه خواهند شد و هم از جریمه معاف می‌شوند.
مهدوی‌نیا در خصوص عملیات اجرایی نخستین مزرعه خورشیدی دولتی با ظرفیت ۶ مگاوات، ابراز امیدواری کرد که با ورود همزمان تجهیزات و آغاز به کار پروژه، تا سال ۱۴۰۵ میزان ۷۱ مگاوات انرژی خورشیدی وارد مدار شود. وی افزود: در پی ابلاغ مصوبه شورای عالی انرژی کشور و با حمایت‌های استاندار خراسان رضوی، شرکت توزیع نیروی برق مشهد مسئولیت راهبری احداث نخستین نیروگاه خورشیدی متمرکز دستگاه‌های اجرایی استان را بر عهده گرفته است. این طرح پاسخی به تکلیف قانونی تأمین سالانه پنج درصد از مصرف برق ادارات دولتی از طریق منابع تجدیدپذیر است.
وی به ماده ۸ مصوبات شورای عالی انرژی کشور اشاره کرد که بر اساس آن، همه دستگاه‌های اجرایی از سال ۱۴۰۳ موظف‌اند سالانه پنج درصد از انرژی الکتریکی مورد نیاز خود را از منابع تجدیدپذیر تأمین کنند. وی خاطرنشان کرد: این روند تا رسیدن به سهم ۲۰ درصدی مصرف در سال‌های آتی ادامه خواهد یافت و در صورت عدم رعایت این قانون، بهای برق مصرفی آن‌ها بر اساس بالاترین نرخ تابلوی سبز بورس انرژی محاسبه خواهد شد.
مهدوی‌نیا در پایان از امضای تفاهم‌نامه با دانشگاه‌ها، بانک‌ها، شهرداری‌ها و مشترکین عمده خبر داد و بر نقش رسانه‌ها در اقناع‌سازی و آگاهی‌بخشی جامعه در زمینه مدیریت مصرف تأکید کرد.
همچنین علیرضا خدابنده مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی اظهار داشت: در حال حاضر، ۱۵۰ مگاوات ظرفیت تولید برق خورشیدی در بخش‌های سرمایه‌گذاری، صنعت، اداری، کشاورزی و خانگی به شبکه متصل شده است. همچنین، برنامه‌ریزی شده تا پایان سال ۱۴۰۶، ظرفیت تولید برق خورشیدی در استان به ۳۲۶ مگاوات در بخش کشاورزی، ۶۹۲ مگاوات در بخش صنعت، ۵۵ مگاوات در بخش خانگی، ۵۳ مگاوات در بخش اداری و ۱۸۷۴ مگاوات از طریق سرمایه‌گذاری‌های انجام‌شده برسد.
پارسی‌پور رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان، نیز در این مراسم به تشریح نحوه تأمین اعتبار پروژه پرداخت و گفت: برای راه‌اندازی این پروژه ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است که در حال حاضر ۳۰ درصد آن تخصیص یافته است.
گفتنی است این طرح ۶ مگاواتی که به عنوان اولین مزرعه خورشیدی دولت در استان شناخته می‌شود، با تصمیم ستاد توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر استان و از محل اعتبارات استانی سال ۱۴۰۴ تأمین مالی خواهد شد. همچنین، تجهیزات اصلی نیروگاه توسط سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری ایران (ساتبا) تأمین و عملیات اجرایی آن توسط پیمانکار منتخب آغاز شده است.
 

نظر شما چیه؟

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

آخرین اخبار