به گزارش خبرگزاری توانیر، جعفر الفتینیا افزود: از این ۸۴ ساختگاه، ۳۰ ساختگاه تایید نهایی شده و در مرحله صدور سند توسط اداره کل اراضی منابع طبیعی استان قرار دارد و برای ۱۳ ساختگاه نیز سند تک برگ صادر شده و آماده تحویل به سرمایهگذار است.
وی توضیح داد: در مجموع حدود ۳۰۰ نقطه برای راه اندازی نیروگاههای خورشیدی در استان طی چند مرحله معرفی شده بود که در بازدیدهای مکرر کارشناسان در نهایت ۸۴ ساختگاه نهایی شد که از این تعداد ۱۶ نقطه مستعد راه اندازی نیروگاه بزرگ مقیاس است.
الفتینیا با بیان اینکه ساختگاه نیروگاههای خورشیدی باید به فیدرها و اتصالات شبکه سراسری برق نزدیک و ژئوفیزیک آن از نظر تابش مناسب باشد، گفت: اکثر ساختگاه مستعد نیروگاه خورشیدی استان در مناطق قصرشیرین، سومار، سرپل ذهاب و گیلانغرب شناسایی شده است.
مدیرعامل برق منطقهای غرب مناطق گرمسیری کرمانشاه را مستعد تولید ۴۶۰ مگاوات برق انرژی خورشیدی اعلام کرد و گفت: این در حالی است که طبق دستور وزارت نیرو باید ۵۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی سه مگاواتی در استان راه اندازی کنیم.
الفتی نیا بیان کرد: هر نیروگاه ۳ مگاواتی حدود ۵ هکتار مساحت لازم دارد که اگر تسهیلات تشویقی مناسب از سوی صندوق توسعه ملی برای آنها لحاظ شود، سرمایهگذاران زیادی در استان از آن استقبال خواهند کرد.
وی همچنین از آمادگی پیمانکاران راه اندازی نیروگاه خورشیدی در استان خبر داد و گفت: تا تابستان حدود ۷ مگاوات از طرح ۹۰ مگاواتی پویا نیرو استان وارد مدار میشود.
مدیرعامل برق منطقهای غرب همچنین از صدور هزار مجوز ۵ کیلوواتی شرکت توزیع نیروی برق استان برای مددجویان تحت پوشش نهادهای حمایتی و نیز یک تا سه مگاواتی استان خبر داد و گفت: تاکنون از محل این طرح ۲/۵ مگاوات برق وارد مدار شده و تا تابستان نیز حدود ۵/۵ مگاوات دیگر به بهره برداری و شبکه برق متصل میشود.