به گزارش خبرگزاری توانیر، معاون وزیر نیرو و رییس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر در این مراسم که در بیت تاریخی حضرت امام (ره) در خمین برگزار شد، گفت: این طرح گامی مهم در جهت بهینهسازی مصرف انرژی و کاهش هزینههای عمومی است و با جایگزینی چراغهای پرمصرف قدیمی با چراغهای LED، شاهد صرفهجویی قابل توجهی در مصرف برق خواهیم بود که هم به نفع مردم و هم به نفع محیط زیست است.
محسن طرزطلب افزود: با اجرای این طرح ۳۰ میلیون مترمکعب در سوخت و ۲۳ میلیون لیتر در مصرف آب صرفه جویی می شود و کاهش تلفات انرژی، کاهش ۶۷تن آلایندگی را به همراه دارد.
به گفته وی، اجرای این طرح به اندازه مصرف ۸۲ هزار مشترک برق که معادل مصرف مشترکین شهرستانهای خمین و محلات به میزان ۲۵مگاوات است، صرفه جویی میشود.
طرزطلب با اشاره به ۱۲۰ خاستگاه ۳ مگاواتی در استان مرکزی برای احداث نیروگاههای خورشیدی گفت: فرصت بسیار کم است و امیدواریم با پیگیری مقامات استانی زودتر این کار به انجام برسد.
وی انتخاب نیروگاههای ۳ مگاواتی را به دلیل اینکه نیاز به خط و پست ندارند و به آسانی به فیدر ۲۰ کیلوولت نصب می شوند، دانست.
طرزطلب ابتکار عمل استاندار مرکزی برای احداث ۵ هزار مگاوات نیروگاههای خورشیدی در استان مرکزی طی دولت چهاردهم را کاری مهم و ارزنده برشمرد.
استاندار مرکزی نیز ضمن قدردانی از تلاشهای سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و وزارت نیرو بر اهمیت اجرای این طرح در سطح استان تاکید کرد و خواستار همکاری تمامی دستگاههای ذیربط برای اجرای هرچه سریعتر و بهتر این پروژه شد.
مهدی زندیه وکیلی گفت: این طرح در جهت سیاستهای کلی دولت در زمینه بهینهسازی مصرف انرژی و حفظ محیط زیست اجرا و انتظار میرود با موفقیت این طرح، الگوهای مشابهی در سایر استانهای کشور نیز به اجرا درآید.
وی همچنین گفت: استفاده از لامپهای کم مصرف علاوه بر صرفه اقتصادی به عنوان یک انتخاب دوستدار محیط زیست شناخته شده و با توجه به مزایای متعدد آنها در کاهش مصرف انرژی و کاهش آلودگی، این لامپها به عنوان راهکاری موثر در جهت توسعه پایدار و حفاظت از محیط زیست به شمار میآیند.
استاندار مرکزی با بیان اینکه بحث مازوت سوزی یکی از دغدغه های مردم و دولت بوده است، افزود: ناترازی انرژی و محدویتهای مصرف برق که برای صنعتگران استان ایجاد میشد، موجب شد تا یک تصمیم جدی برای تامین برق با اتکا بر توانمندهای استان برای احداث نیروگاه های خورشیدی برنامه ریزی کنیم.
زندیه وکیلی بر تسهیل بر واگذاری فرآیند زمین توسط امور اراضی جهت احداث نیروگاههای خورشیدی انجام شده است، افزود: با شرکتهای توزیع برق و برق منطقهای باختر رایزنیهای جهت اجرای یک برنامه منطقی و دست یافتنی با توجه به اقدامات فنی که اتصال به شبکه برق ممکن باشد صورت گرفت.
وی با بیان این که در مدت ۳ سال قرار شده همه مدیران با اهتمام ویژه پای کار آیند و ۵ هزار مگاوات، نیروگاههای خورشیدی در استان ایجاد شود، تصریح کرد: همه مدیران استانی، شهرستانی و فرمانداران در جهت تحقق این طرح مورد ارزیابی قرار خواهند گرفت.
استاندار مرکزی گفت: برای چاه های آب کشاورزی ،عدم محدودیت بارمصرفی برق، تسهیلات بانکی ویژ و فروش مازاد مصرف تولید برقشان از طریق احداث نیروگاههای خورشیدی در نظر گرفته شده است.
وی گفت: صنایع مکلفند ۲۰ درصد برق مصرفی خود را از طریق انرژیهای تجدیدپذیر یا خرید از بورس انرژی تامین و همچنین ادارات، دهیاریها و شهرداریها هم باید ۲۰ درصد برق مصرفی اشان را از طریق احداث نیروگاههای تجدید پذیر تامین کنند.
استاندار مرکزی گفت: احداث ۵ هزارمگاوات نیروگاه خورشیدی در استان جز با مشارکت مردم ،مسئولان و رسانه ها محقق نخواهدشد.
نماینده مردم خمین در مجلس شورای اسلامی هم گفت: با توجه به آغاز اجرای طرح جایگزینی چراغ های پرمصرف با چراغ های کم مصرف در شهر امام راحل که در دهه فجر اجرا می شود،نقش مهمی در صیانت از محیط زیست اجرا می کند.
محمد بیات افزود: برای تحقق احداث ۵ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی همه باید دست در دست هم دهیم تا این مهم به انجام برسد زیرا برق زیر ساخت صنایع دیگر است.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی در این مراسم گفت: این لامپها معمولاً مصرف انرژی را تا ۷۵ درصد نسبت به لامپهای رشتهای کاهش میدهند، این امر به کاهش بار تقاضای شبکه برق و کاهش انتشار گازهای گلخانهای هم کمک میکند.
محمود محمودی افزود:این طرح به صورت جامع و کامل دیده شده که شامل جایگزینی لامپهای قدیمی با لامپهای کم مصرف در شهرها روستاها، معابر بین شهری، شهرکهای صنعتی و پستهای فوق توزیع خواهد بود که میتواند به بهبود شرایط زیستمحیطی و صیانت از آن کمک ویژهای کند.
وی افزایش کیفیت روشنایی،رضایت مشترکین،کاهش هزینههای نگهداری و تعمیر لامپها و کاهش تلفات را از اهداف اجرای این طرح عنوان کرد.
نظرات: ۰
شنبه ۱۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۷:۵۷
نظرات: ۰ |
۰
۰
همزمان با دهه فجر آغاز شد
اجرای طرح جایگزینی ۱۸۳ هزار چراغ معابر فرسوده با چراغهای کم مصرف در استان مرکزی
همزمان با دهه فجر، عملیات اجرایی طرح جایگزینی ۱۸۳ هزار چراغ معابر فرسوده و پرمصرف با چراغهای کم مصرف و LED با اعتباری بالغ بر ۸۰۰ میلیارد تومان و امضای میثاق نامه احداث ۵ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر به صورت متمرکز در استان مرکزی آغاز شد.