به گزارش خبرگزاری توانیر، محسن ذبیحی یکی از اقدامات پیش بینی شده این معاونت برای رفع ناترازی شبکه در تابستان آینده را هوشمندسازی شبکه عنوان کرد که در حال پیگیری است و پیشرفت برنامه های شرکتهای توزیع، مطابق جداول تنظیم شده به طور هفتگی مورد پایش قرار میگیرد.
وی راهبرد تولید در توزیع و بهرهگیری از نیروگاههای تجدیدپذیر در سطح شرکتهای توزیع را از دیگر تکالیف پیش بینی شده برای عبور از اوج بار سال آینده عنوان کرد که با توجه به جلسات متعدد و توافقات حاصل شده با ساتبا، از شرکتهای توزیع انتظار میرود مطابق دستورالعملهای ابلاغی و سهمیه هایی که مطابق نوع بار مصرفی و شرایط خاص هر استان تنظیم و اعلام می شود، نسبت به ایجاد سامانه های فتوولتاییک اقدام کنند.
وی سومین برنامه این معاونت را کاهش تلفات غیرفنی شبکه عنوان کرد که اقداماتی چون مقابله با برقهای غیرمجاز، دستکاریهای مشهود و غیرمشهود شبکه، جمع آوری کنتورهای معیوب و تولید غیرمجاز رمزارز را شامل میشود و مانعی برای گسترش فعالیتها در این حوزه وجود ندارد و از شرکتهای توزیع انتظار می رود فعالیتها در این حوزه را با جدیت پیگیری کنند.
در ادامه این نشست معاون فنی مهندسی ساتبا، احداث نیروگاههای تجدیدپذیر را اساسی ترین راه رفع ناترازی تولید و مصرف برق در کشور عنوان کرد و با اشاره به احداث ۱۴۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در سال گذشته، از روند رو به رشد توسعه ظرفیتها در سال جاری و احداث ۱۵۰ مگاوات ظرفیت تجدیدپذیر از ابتدای امسال تا مهر گذشته خبر داد.
علیرضا پرنده مطلق درخواست سرمایهگذاری برای احداث بیش از ۱۷ هزار مگاوات نیروگاه تجدید پذیر با ظرفیتهای بالای یک تا هزار مگاوات را با توجه به پیش بینی بیش از ۲۰ هزار مگاوات ناترازی شبکه در تابستان آینده، قابل توجه عنوان کرد و از تصمیم دولت برای احداث ۳ هزار مگاوات ظرفیت برق تجدیدپذیر خبر داد که مقرر شد ۱۵۰۰ مگاوات آن با همکاری توانیر، ساتبا و شرکتهای توزیع برق و با نصب سامانههای ۳ مگاواتی در ۵۰۰ ساختگاه تا پیش از اوج بار سال آینده در کشور به بهره برداری برسد.
وی احداث نیروگاههای تجدید پذیر در محل مصرف را علاوه بر کاهش ناترازی، در رفع بخشی از مشکلات شبکه تاثیر گذار دانست که مستلزم شناسایی و انتخاب ساختگاههای مناسب از سوی شرکتهای توزیع است.
پرنده مطلق با اشاره به اصلاحیه آییننامه رفع موانع احداث نیروگاه تجدید پذیر و ابلاغ احداث ۳۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در چهارم آذر ماه جاری، از شناسایی ۷۷۱ ساختگاه از سوی ۲۸ شرکت توزیع تاکنون خبر داد که رو به افزایش است.
گفتنی است نصب هر نیروگاه ۳ مگاواتی خورشیدی به مساحتی معادل ۴ هکتار زمین نیاز دارد و واگذاری زمین از دو مسیر قانونی شامل منابع طبیعی (ماده ۳) و سازمان امور اراضی (مواد ۳۱ و ۳۲ و کمیسیون ماده ۲۱) انجام می شود.
نظرات: ۰
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۴
نظرات: ۰ |
۰
۰
راهبرد تولید در توزیع در دستور کار معاونت هماهنگی توزیع توانیر
شناسایی ۷۷۱ مگاوات ساختگاه نیروگاه خورشیدی در ۲۸ شرکت توزیع
معاون هماهنگی توزیع توانیر در نشست برخط با مدیران عامل شرکتهای توزیع برق، هوشمندسازی، تولید در توزیع و کاهش تلفات غیر فنی را از برنامههای معاونت هماهنگی توزیع توانیر برای عبور از اوج بار ۱۴۰۴ عنوان کرد.