به گزارش خبرگزاری توانیر، سیستمهای انرژی الکتریکی به ویژه در ابعاد ملی، یکی از زیرساختهای مهم و حیاتی در سراسر جهان محسوب میشود. این سیستمها طی دهههای متمادی تغییرات اساسی را پشت سر گذاشته است.
اردشیر مذکوری معاون برنامهریزی و نظارت بر امنیت شبکه برق گفت: گذار از سیستمهای انرژی مبتنی بر سوختهای کربنزا و فسیلی به سیستمهای مبتنی بر انرژی پاک و تجدیدپذیر یکی از این تغییرات مهم است که همه ابعاد فنی، اقتصادی و مدیریتی شبکههای قدرت را تحت تاثیر قرار داده است. همچنین ماهیت انرژی الکتریکی به گونهای است که بسیاری از مصارف غیرالکتریکی در حال تبدیل به مصارف الکتریکی هستند. برقی شدن سامانههای ترابری در سطح شهری و بین شهری تحول دیگری است که نتیجه آن گستردگی ابعاد شبکههای قدرت آینده است و در آینده نزدیک بر همه ابعاد فنی و مدیریتی شبکه های انرژی الکتریکی تاثیر شگرفی خواهد گذاشت.
وی افزود: رشد روزافزون مصرف انرژی الکتریکی در جهان موجب شده تا شبکههای انرژی الکتریکی نتوانند همگام با رشد مصرف توسعه پیدا کنند. از این رو راهبری شبکه های انرژی الکتریکی در سطوح ملی و منطقهای به یک امر چالشی تبدیل شده است. پیدایش فناوریهای نو، همانند فناوریهای اندازه گیری و پایش لحظه ای، ذخیره سازهای انرژی الکتریکی مقیاس بزرگ همانند باتریها، فناوریهای تجدیدپذیر همانند بادی و خورشیدی فرصتهای خوبی را در اختیار سیاستگذاران، برنامه ریزان و بهرهبرداران شبکههای قدرت گذاشته است تا بتوانند ضمن رفع چالشهای فنی، مدیریت و کنترل شبکه را به شیوه شایسته ای به انجام رسانند. با این وجود افزون بر چالشهای مدیریتی و برنامهریزی برای توسعه شبکههای قدرت، از دیدگاه فنی، شبکههای انرژی الکتریکی یک نوع سیستم دینامیکی غیرخطی هستند که ارزیابی رفتار آنها به ویژه با وجود فناوریهای نوظهور در سمت تولید و مصرف، نیازمند انجام پژوهشهای سطح بالا و به اشتراک گذاشتن تجربیات صنعت و یافتههای متخصصان و پژوهشگران دانشگاهی است.
معاون برنامهریزی و نظارت بر امنیت شبکه برق افزود: موضوعاتی همچون تأثیر قراردادهای خرید و فروش برق و راه کارهای مبتنی بر بازار بر مدیریت ناترازی، تعاملات اجتماعی و سیاست گذاری در مدیریت ناترازی، راه کارهای کوتاه مدت و میان مدت و اثر ورود منابع تجدیدپذیر و ذخیره سازها بر ناترازی و تقابل راه حلهای کوتاه مدت و بلندمدت رفع ناترازی و نوآوریهای فناورانه در مدیریت ناترازی در این نشست به بحث گذاشته خواهد شد.
وی در پایان گفت: در این رویداد چندین سخنرانی کلیدی توسط متخصصان برجسته کشور با هدف به اشتراک گذاشتن آخرین تجربیات و دستاوردهای پژوهشهای دانشگاهی و صنعتی ملی و جهانی به منظور چاره اندیشی برای چالش های فنی و مدیریتی شبکه های انرژی الکتریکی در سطوح ملی و منطقه ای درباره راه کارهای کوتاه مدت مدیریت ناترازی برق ارائه میشود.
نظرات: ۰
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۸
نظرات: ۰ |
۰
۰
چهارمین رویداد علمی مشترک شرکت مدیریت شبکه برق ایران و مجمع قدرت بخش ایران IEEE با هدف بررسی «راهکارهای کوتاه مدت مدیریت ناترازی برق» برگزار میشود.