چهارشنبه ۴ مهر ۱۴۰۳ - ۱۶:۳۶
نظرات: ۰ |
۰
استخراج غیرمجاز رمزارز در کانون توجه مراجع امنیتی و انتظامی

نشست بررسی گزینه‌های جدید شناسایی تولید کنندگان غیرمجاز رمزدارایی‌ها با حضور نمایندگان دستگاههای ذی‌صلاح در شرکت توانیر برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری توانیر، در این نشست که با هدف بررسی گزینه‌های جدید شناسایی استخراج کنندگان غیرمجاز رمزدارایی برگزار شد، مدیرعامل شرکت توانیر استخراج غیرمجاز رمزداراییها را از دلایل اصلی افزایش اوج بار شبکه سراسری در سال جاری عنوان کرد که در قبال منفعت‌طلبی عده‌ای سودجو، خسارات جبران ناپذیری را به شبکه و همچنین مشترکان برق وارد آورده است.
مصطفی رجبی مشهدی در عین حال گفت که به کارگیری ظرفیتهای بالقوه مراجع امنیتی، قضایی و انتظامی می‌تواند نقش به سزایی در برخورد و مهار این پدیده نوظهور ایفا کند.
وی رشد بی سابقه ۸.۷ درصدی تقاضای برق در سال جاری که حدود ۲ برابر متوسط رشد سالانه ۱۰ سال گذشته (۴.۷ درصد) است را خاطرنشان ساخت و تاکید کرد: نتایج تجزیه و تحلیلها از نقش موثر ماینرهای غیر مجاز در رشد بی سابقه مصرف برق کشور حکایت دارد.
وی از سوی دیگر به پیش‌بینی کاهش تلفات شبکه برق کشور از ۱۲ به ۱۰ درصد در برنامه هفتم توسعه کشور و عملکرد مطلوب صنعت برق در این خصوص اشاره کرد و یادآور شد: بخش عمده‌ای از این تلفات به انشعابها و ماینرهای غیرمجاز اختصاص دارد.
رجبی مشهدی مصرف برق ماینرهای مجاز در اوج بار شبکه را تقریبا صفر برشمرد و با اشاره به تغییر شگردهای تولیدکنندگان غیرمجاز رمز دارایی، از عزم توانیر برای بهره گیری از روشهای جدید شناسایی و برخورد با متخلفان دراین عرصه خبر داد.
مدیرعامل توانیر در ادامه با بیان این که استخراج غیر مجاز رمز ارز توسط عده ای خاص با هدف سودجویی انجام می‌شود، افزود: تاکنون بیش از ۲۳۰ هزار دستگاه ماینر که ظرفیت بیش از دو نیروگاه بزرگ ۵۰۰ مگاواتی را به خود اختصاص می‌داد کشف و جمع آوری شده است.
وی تصریح کرد : این میزان کمتر از نیمی از برآورد استخراج غیرمجاز فعلی است و باید همه بخشهای کشور به صنعت برق در این خصوص کمک کنند.
رجبی مشهدی در عین حال از پلیس امنیت اقتصادی و دستگاههای اطلاعاتی کشور که در این خصوص همکاری می‌کنند تشکر کرد و امحای کامل کشفیات را راهکار مناسبی برای حفظ حقوق عامه مردم دانست.
مدیرعامل توانیر برای مبارزه با این پدیده شوم خواستار مشارکت مردم از طریق معرفی مراکز مشکوک و هرگونه دستبرد غیرمجاز از طریق سامانه برق من و یا شرکت های توزیع یاد کرد و از اهتمام وزارت نیرو در دولت چهاردهم به توسعه هوشمند سازی شبکه‌های برق مطابق برنامه هفتم یاد کرد.
در این نشست که با تاکید مهندس ذبیحی معاون هماهنگی توزیع توانیر بر لزوم تشدید بازدارندگی و جرم انگاری استفاده غیرمجاز و فعالیتهای تبلیغاتی و بازار یابی ماینرها به عنوان یک معضل ملی همراه بود، مهندس سفید مو مجری نظارت و ساماندهی استخراج رمزدارایی‌های توانیر در خصوص وضعیت تولید و عرضه انواع رمزدارایی‌ها در ایران و جهان و کشف ماینرها از طریق فنی و داده کاوی در کشور همچنین روند کشفیات و امحای این دستگاهها به ایراد مطالب پرداخت.
وی تعداد ماینرهای کشف شده تا پایان مرداد امسال را ۵۲۲۶ دستگاه عنوان کرد که به این ترتیب مجموع دستگاههای کشف شده در کشور به ۲۳۱ هزار دستگاه بالغ شده است.
در ادامه نمایندگان مراکز امنیتی و انتظامی پیرامون هماهنگی دستگاهها و مراجع ذی‌ربط در شناسایی و برخورد با متخلفان به ایراد مطالب پرداختند و سپس قربانی مدیرکل دفتر مرکزی حراست توانیر با اشاره به نقش هماهنگ‌کننده این دفتر بین مراجع امنیتی و انتظامی با حوزه‌های ذی‌ربط شرکت توانیر از برگزاری نشستهای متعدد با مجموعه‌های حراست سایر دستگاههای دولتی پیرامون چالشهای ماینر غیرمجاز و آمادگی برگزاری نشستهای آگاه‌سازی برای قضات و مراجع قضایی خبر داد.
نقش روابط عمومی در آگاه‌سازی و اطلاع رسانی نسبت به معضل ماینرهای غیر مجاز از دیگر مباحث این نشست بود که از سوی ارفعی مدیرکل روابط عمومی و امور بین‌الملل توانیر ارائه شد.
وی با تاکید بر یکپارچگی روابط عمومی‌های صنعت برق برای ایفای نقش موثر در این عرصه، به تجربه اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی روابط عمومی‌ها نسبت به نقش مخرب این پدیده در ناترازی تولید و مصرف برق در تابستان امسال اشاره کرد.

نظر شما چیه؟

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha