سه‌شنبه ۷ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۴
نظرات: ۰ |
۰
حمایت از سرمایه‌گذاران بخش خصوصی در حوزه ایجاد نیروگاههای تجدیدپذیر

رییس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: نگاه این کمیسیون به توسعه انرژی تجدیدپذیر مخصوصا انرژی خورشیدی، نگاه بلندمدت و حمایتی قطعی است.

به گزارش خبرگزاری توانیر، موسی احمدی در همایش سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در ساخت نیروگاه خورشیدی ۱۰۰ مگاواتی شهر امیرکبیر اظهار داشت: امروز بخش خصوصی باید به حوزه انرژی تجدیدپذیر ورود پیدا کرده و مشکلات کشور را حل کند. در برنامه ششم توسعه، قرار بود ۵ هزار مگاوات توسعه انرژی‌های خورشیدی را داشته باشیم که تنها ۹۰۰ مگاوات معادل ۱۸ درصد محقق شد و رویکرد ما در برنامه هفتم پیشرفت، توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر به میزان ۱۲ هزار مگاوات است.
وی با بیان اینکه نگاه کمیسیون انرژی در رابطه با توسعه انرژی تجدیدپذیر مخصوصا انرژی خورشیدی، نگاه بلندمدت و حمایتی قطعی است، گفت: به خاطر کم بارشی که داشتیم چشم انداز خوبی برای تامین برق از طریق نیروگاه‌های برق آبی نداریم. وضعیت ذخایر گاز، نفت گاز و نفت کوره نیز خوب نیست.
احمدی با بیان اینکه ما چاره‌ای جز حرکت به سمت انرژی‌های تجدیدپذیر از جمله انرژی خورشیدی نداریم، افزود: قرارگاه رفع ناترازی انرژی را در مجلس تشکیل دادیم و بسیاری از وزارتخانه‌ها و سازمان‌های کشور عضو این قرارگاه هستند و تشکیل سازمان بهینه‌سازی انرژی در برنامه هفتم پیشرفت، آمده است و بایستی این سازمان هرچه زودتر تشکیل شود.
وی ادامه داد: کمیسیون انرژی، تمام توان و ظرفیت خود را گذاشته تا وارد میدان شود و به کمک بخش خصوصی و وزارت نیرو بیاید. اگر مشکلی از لحاظ واردات تجهیزات و منابع مالی وجود دارد کمیسیون انرژی آماده است به رفع مشکلات کمک کند.
رییس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی افزود: ما به دنبال این هستیم در کنار وزارتخانه‌ها و بخش خصوصی باشیم و برای رفع موانع، حمایت‌های لازم را داشته باشیم.

استفاده از ظرفیت معافیت‌های مالیاتی در جهت تسریع در توسعه نیروگاه‌های خورشیدی
نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی نیز در این همایش گفت: استفاده از ظرفیت معافیت‌های مالیاتی در جهت تسریع در توسعه نیروگاه‌های خورشیدی به ویژه در بخش صنعت ضرورت دارد.
سید محمد جمالیان اظهار نیز گفت: اگر قرار است واقعا از توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر حمایت کنیم باید به صورت جدی پای کار بیاییم.
وی افزود: استفاده از ظرفیت معافیت‌های مالیاتی جهت تسریع در توسعه نیروگاه‌های خورشیدی به ویژه در بخش صنعت ضرورت دارد. برای اینکه بتوانیم خواسته خود و دولت را در این زمینه مهیا کنیم باید جذابیت ایجاد کنیم که معافیت مالیاتی می‌تواند یکی از این جذابیت‌ها باشد.
وی با تاکید بر ضرورت پیش‌بینی منابع برای تخصیص تسهیلات گفت: تولید هر یک مگاوات انرژی خورشیدی، حدود ۲۵ تا ۳۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری نیاز دارد و برای اینکه صنایع بتوانند در این جهت حرکت کنند، باید این تسهیلات را برای آنها ببینیم.
وی با اشاره به ضرورت احداث نیروگاه‌های خورشیدی در زمین‌های شخصی گفت: باید بروکراسی اداری را از این حوزه دور کنیم. باید در بودجه سال آینده ادارات و بانک‌ها ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی دیده شود.
نماینده مردم اراک تصریح کرد: ما در کشور با استخراج رمز ارزها مواجه هستیم و باید به منظور شفاف سازی در این حوزه، قانون مصوب کنیم و برخورد قانونی انجام دهیم.
وی با بیان اینکه سال آینده، سال بسیار سختی از لحاظ ناترازی انرژی است اظهار امیدواری کرد کنسرسیوم امیرکبیر ساخت نیروگاه خورشیدی ۱۰۰ مگاواتی را خیلی سریع جلو ببرد و تا اردیبهشت یا خرداد، حداقل افتتاح ۲۰ مگاوات را داشته باشیم تا صنایع کمترین آسیب ببینند.

استان مرکزی جزو برترین استانهای کشور برای احداث نیروگاههای خورشیدی است
استاندار مرکزی گفت: به جهت زاویه تابش خورشید و دمای هوا، بهینه‌ترین و مطلوب‌ترین بازدهی استفاده از پنل‌های خورشیدی در سطح کشور مربوط به استان مرکزی است.
مهدی زندیه‌وکیلی دیگر سخنران همایش بود که  گفت: استان مرکزی با ۳۸۰۰ واحد صنعتی و وجود چندین صنعت مادر، پایتخت صنعتی کشور و بخش زیادی از این صنایع را شرکت ماشین‌سازی آموزش و شکل داده است.‌
وی با تاکید بر اینکه پتانسیل‌های درونی کشور باید بیشتر مود توجه قرار گیرد افزود: نیروهای متخصص و توانمند به واسطه دانش و علم و تجربه، در استان مرکزی گرد هم آمده‌اند و به این واسطه، هر صنعت و تجهیزاتی را که بخواهیم می‌توانیم اجرایی کنیم.‌
زندیه وکیلی با بیان اینکه وقتی با ناترازی مواجه می‌شویم فشار زیادی به واحدهای صنعتی وارد می‌شود تصریح کرد: کارهای توسعه‌ای در کشور روند مناسبی ندارد و باید بیشتر پیگیر این موضوع باشیم و ۸۵ درصد مصرف برق استان در حوزه صنعت و تولید است که تقریبا در هیچ یک از استان‌ها اینگونه نیست.‌
وی گفت: مازوت‌سوزی علیرغم میل باطنی رئیس جمهور و دولت اتفاق افتاد و نیروگاه شازند همچنان با ظرفیت کامل در حال مازوت سوزی است و  تنها راه حل مقابله با این ناترازی برق و آلودگی هوا، توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر است.
استاندار مرکزی گفت: ساخت نیروگاه‌های کوچک مقیاس خورشیدی در مدارس استان توسط خیرین مدرسه ساز در جهت کمک به رفع ناترازی انراژی و درآمدزایی برای مدارس از جمله کارهای ابتکاری ما بود و دیروز یک خیر هزینه ساخت نیروگاه‌های خورشیدی در ۲۰ مدرسه را تقبل کرد.
زندیه وکیلی افزود: ما مجوز پنج درصد افزایش سطح اشغال به ساختمان‌ها را اعطا خواهیم کرد در صورتی که به ازای هر متر اضافی افزایش سطح ساختمان، یک کیلووات تولید برق خورشیدی داشته باشیم. در روز ۱۲ بهمن نیز میثاق‌نامه‌ای با مدیران مرتبط با این حوزه برای افزایش ظرفیت ۵ هزار مگاوات انرژی خورشیدی طی سه سال، امضا کردیم که با توجه به این میثاق‌نامه، تا پایان سال آینده ۵۰۰ مگاوات وارد مدار خواهد شد. اگر این ظرفیت تا سال آینده وارد مدار شود، مازوت‌سوزی متوقف خواهد شد.
استاندار مرکزی با بیان اینکه ما برای هر شهرستان استان، یک برنامه توسعه انرژی‌های خورشیدی مشخص کردیم، گفت: به جهت زاویه تابش خورشید و دمای هوا، بهینه‌ترین و مطلوب‌ترین بازدهی استفاده از پنل‌های خورشیدی در سطح کشور مربوط به استان مرکزی است و همچنین فرآیند واگذاری زمین برای ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی در استان مرکزی ظرف ۱۰ تا ۱۵ روز صورت می‌گیرد که در کمتر استانی این اتفاق می‌افتد. سرمایه‌گذاری در حوزه نیروگاه خورشیدی یکی از بهترین سرمایه‌گذاری‌هاست و بهترین مکان برای سرمایه‌گذاری در این عرصه، استان مرکزی است.

نظر شما چیه؟

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

آخرین اخبار