به گزارش خبرگزاری توانیر، عباس علیآبادی در سفر دو روزه خود به استان فارس، ضمن حضور در شرکت برق منطقهای فارس با هدف افتتاح طرحهای آب و برق شیراز، از طرحهای صنعت آب و برق شهرستان جهرم، داراب و فسا بازدید و چند طرح را در این شهرستانها افتتاح کرد.
براساس این گزارش در جریان این سفر، ۲۱ طرح مهم آب و برق با اعتباری بالغ بر ۲۵۰۰ میلیارد تومان در شهرستان شیراز به بهرهبرداری رسید. در شهرستان جهرم، طرحهای فوق توزیع، توزیع به بهرهبرداری رسید. در داراب نیز عملیات اجرایی پست فوق توزیع این شهرستان آغاز و در کنار آن طرحهای دیگری جمعاً به ارزش ۹۱ میلیارد تومان به بهرهبرداری رسید. همچنین در شهرستان فسا چندین طرح از جمله طرح شبکههای فوقتوزیع و توزیع مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
بنابراین گزارش در مجموع در جریان سفر وزیر نیرو به استان فارس ۴۲ طرح زیرساختی صنعت برق به ارزش سرمایهگذاری ۲۴۲۷ میلیارد تومان افتتاح شده و عملیات اجرایی ۳ طرح فوق توزیع، انتقال و توزیع به ارزش سرمایهگذاری ۶۹۰۰ میلیارد تومان آغاز شد.
تلاش برای به حداقل رساندن ناترازی برق با اتکا به ظرفیت دانشبنیانها، بخش خصوصی و نخبگان علمی
وزیر نیرو در آیین بهرهبرداری و آغاز عملیات طرحهای آب و برق شیراز در جمع خبرنگاران با تأکید بر توسعه صنعت آب و برق در کشور، گفت: وزارت نیرو طرحهای فراوانی برای توسعه این دو صنعت و حل مشکلات موجود در سراسر کشور در دست اقدام دارد. در استان فارس نیز علاوه بر طرحهای بزرگی که در گذشته اجرا شده است، هماکنون نیز طرحهای بزرگی در بخش برق به مرحله بهرهبرداری رسیده یا در مرحله آغاز عملیات اجرایی قرار دارند.
عباس علیآبادی با دعوت از مردم به صرفهجویی در مصرف برق ادامه داد: یکی از چالشهای جدی کشور در این صنعت، مصرف بالای برخی مشترکان در بخشهای مختلف است، در حالی که در صورت مدیریت این موضوع، میتوان به حفظ پایداری شبکه برق کمک شایانی کرد.
وی در خصوص اقدامات انجام شده برای حل مشکل ناترازی برق تصریح کرد: دو اقدام مهم یعنی افزایش ظرفیت تولید برق از طریق نیروگاههای حرارتی و تجدیدپذیر و همچنین افزایش توان نیروگاههای موجود در کنار مدیریت مصرف برق، از برنامههای اصلی وزارت نیرو برای حل چالش ناترازی انرژی برق است.
وزیر نیرو با تأکید بر ضرورت پوشش ناترازی ۲۰ هزار مگاواتی برق در اوج مصرف افزود: وزارت نیرو تلاش دارد با استفاده از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان، توان علمی نخبگان صنعت برق و نیز جذب حمایت بخش خصوصی، زمینه کاهش چالشهای این حوزه را فراهم کند.
علیآبادی با اشاره به رشد ظرفیت انرژی تجدیدپذیر در کشور اظهار داشت: ظرفیت تولید انرژی تجدیدپذیر کشور تا پایان سال ۲ هزار مگاوات عبور کرده و تا اوج بار سال آینده به بیش از ۳ هزار مگاوات خواهد رسید. همچنین، برنامه داریم تا پایان دولت این ظرفیت را به ۳۰ هزار مگاوات برسانیم.
افتتاح تونل انتقال انرژی شیراز
با حضور وزیر نیرو طرح احداث تونل انتقال انرژی و خطوط کابلی آن که یکی از مهمترین طرحهای زیرساختی در حوزه انتقال انرژی در کلان شهر شیراز محسوب میشود، به بهرهبرداری رسید.
این طرح به طول ۳ کیلومتر و با ظرفیت احداث ۸ مدار کابلی، طراحی و اجرا شده و نقش مهمی در تأمین برق پایدار مراکز حیاتی شهر ایفا میکند. تونل انرژی شیراز که با استفاده از ترکیب روشهای حفاری افقی جهتدار، تونلی و دفنی اجرا شده از جمله ویژگیهای این طرح محسوب میشود. این طرح با هدف جلوگیری از تخریب بافت سنتی شیراز، حفظ فضای عمومی و تسهیل تردد شهروندان بهویژه در محدوده باغ ارم و میدان نمازی اجرا شده است.
تونل انرژی شیراز با احداث کابل ۶۶ کیلوولت از پست دانشگاه شیراز تا پست فلسطین با هزینهای بالغ بر ۱۱ هزار میلیارد ریال طی هشت سال (آذر ۱۳۹۵ تا بهمن ۱۴۰۳) احداث شده است. مسیر کابل از طریق تونلی با عرض ۲۷۰ سانتیمتر و ارتفاع ۳ متر احداث شده که ظرفیت عبور ۸ مدار کابل را داراست.
عباس علیآبادی در ادامه سفر به شیراز بهرهبرداری از ۵ کلان طرح تامین و انتقال برق منطقهای فارس در شیراز با سرمایهگذاری هزار و ۵۸۰ میلیارد تومان را کلید زد.
این طرحها شامل احداث کابل ۶۶ کیلوولت دو مداره دانشگاه – فلسطین به طول ۲.۵ کیلومتر است که با سرمایهگذاری هزار و ۱۰۰ میلیارد تومانی اجرا شده است. دیگر طرح به بهرهبرداری رسیده در شیراز، پست سفیر با ظرفیت ۱۶۰ مگاولت آمپر و سرمایهگذاری ۲۵۰ میلیارد تومان و خط انتقال برق سفیر شامل به طول ۸ کیلومتر مدار خط با اعتباری معادل ۲۰۰ میلیارد تومان بود.
افتتاح کلیدخانه گویم در شیراز نیز از دیگر طرحهای سفر وزیر نیرو به شیراز در روز نخست بود، این طرح شامل احداث کلیدخانه - سه دستگاه کلید خروجی۲۰ کیلوولت - یک دستگاه تابلو اندازهگیری ۲۰ کیلوولت و یک دستگاه کلید کوپلینگ ۲۰ کیلوولت و فعالسازی کنترل از راه دور تمامی فیدرهای ۲۰ کیلوولت منطقه است که با اعتباری معادل ۹ میلیارد تومان افتتاح شد.
تامین برق شرق استان فارس با احداث پست ۴۰۰ کیلوولت داراب/ تأمین آب و برق پایدار از الزامات توسعه است
همزمان با دومین روز سفر وزیر نیرو به استان فارس عملیات اجرایی طرحهای آب و برق شهرستان داراب با حضور وزیر نیرو آغاز شد.
وزیر نیرو با بیان اینکه تأمین آب و برق پایدار از الزامات توسعه است، افزود: برای توسعه باید از ظرفیت جوانان و نخبگان استفاده کنیم.
عباس علیآبادی، در آیین آغاز عملیات اجرایی طرحهای آب و برق شهرستان داراب گفت: یکی از الزامات توسعه مناطق مختلف کشور، تأمین آب و برق پایدار است و وزارت نیرو نهایت تلاش خود را برای تأمین این دو کالای حیاتی انجام میدهد.
وی با اشاره به اهمیت استفاده از توان نخبگان و جوانان در روند توسعه، اضافه کرد: امروز عملیات اجرایی دو طرح مهم به ویژه پست ۴۰۰ کیلوولت داراب با اعتباری بالغ بر ۷ هزار میلیارد تومان آغاز شد که برق شرق استان فارس را تأمین خواهد کرد. علیآبادی تأکید کرد: این طرحها تأمین برق پایدار برای بخشهای صنعتی، خانگی و کشاورزی را تضمین کرده و منطقه را برای سرمایهگذاران بخش خصوصی جذابتر خواهد کرد.
افتتاح و آغاز عملیات اجرایی طرحهای برق فسا
وزیر نیرو در آیین افتتاح و آغاز عملیات اجرایی طرحهای صنعت آب و برق شهرستان فسا با تاکید بر اهمیت صنعتی شدن کشور با وجود شرایط اقلیمی و محدودیت منابع آبی تصریح کرد: صنعت باید نزدیکترین فاصله را با کشاورزی داشته باشد تا امنیت غذایی حفظ و شدت مصرف آب کم شود.
عباس علیآبادی پیشبرد این مهم را مستلزم توسعه صنعت برق دانست و افزود: طرحهای افتتاحی صنعت برق در فسا به همین منظور است.
وی با اشاره به برنامهریزی برای احداث ۲۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در این شهرستان اظهار کرد: ما از سرمایه گذاران قطعا حمایت خواهیم کرد.
وزیر نیرو در ادامه با بیان این که مصرف برق در ایران ۲ تا ۳ برابر متوسط جهانی است، از مردم خواست تا در مصرف برق بازنگری کنند و افزود: با همراهی مردم، مشکل ناترازی برق قابل حل است.
علیآبادی بر اهمیت مدیریت مصرف آب و برق و ضرورت افزایش بهرهوری تأکید کرد و با اشاره به مشکل ناترازی برق، از مردم خواست تا در مصرف برق بازنگری کنند و افزود: با همراهی مردم، مشکل ناترازی برق قابل حل است.
وی همچنین بر ضرورت حفاظت از محیط زیست تأکید کرد و گفت: افزایش راندمان تولید انرژی و مصرف بهینه باید در دستور کار قرار گیرد.
وزیر نیرو با اشاره به کاهش شدید منابع آبی کشور از ۴۰۰ میلیارد مترمکعب در گذشته به کمتر از ۱۳۰ میلیارد متر مکعب، مصرف بیرویه را یکی از دلایل این کاهش دانست.
علیآبادی همچنین از شدت بالای مصرف انرژی در کشور انتقاد کرد و گفت که مصرف برق در ایران ۲ تا ۳ برابر متوسط جهانی است.
وی در ادامه از برنامههای وزارت نیرو برای مدیریت آب و برق در فصول آینده خبر داد و تأکید کرد: در تلاشیم تابستان پیش رو با برنامهریزیهای انجامشده بدون مشکل سپری شود و در زمستان سال آینده نیز ناترازی برق نداشته باشیم.
آغاز عملیات اجرایی پست ۶۶ کیلوولت حاجیآباد۲
وزیر نیرو در ادامه سفر به استان فارس، با حضور در مراسم آغاز عملیات اجرایی پست ۶۶ کیلوولت حاجیآباد ۲ در شهرستان زریندشت، گفت: تلاش همه دولتهای جمهوری اسلامی ایران از جمله دولت چهاردهم همواره این بوده که با خدمترسانی از مسائل و مشکلات مردم بکاهند.
عباس علیآبادی در این زمینه تصریح کرد: این اعداد و ارقام نشان میدهد که در کنار توسعه و پیشرفت فناوری صنعت برق در کشور، بد مصرف نیز بودهایم. دنیا در آستانه تحول بزرگ است و باید کشور نیز همگام با این امر خود را با تحولات تطبیق دهد.
وزیر نیرو با تاکید بر اینکه در تلاش هستیم مشکلات صنعت برق را برطرف کنیم، تاکید کرد: البته مقابله با مشترکان بد مصرف در دستورکار جدی قرار دارد.
بهرهبرداری از ۳۸ میلیارد تومان طرح برق رسانی در جهرم
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان فارس گفت: همزمان با سفر وزیر نیرو به استان فارس و شهرستان جهرم، ۸ طرح برق رسانی با صرف اعتباری معادل ۳۸ میلیارد تومان افتتاح و مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
حمیدرضا کریمیفرد با بیان اینکه زدودن غبار محرومیت از چهره روستاهای فارس و خدمترسانی مطلوب به روستاییان از مهمترین برنامههای این شرکت محسوب میشود، اظهار داشت: برای تحقق امر مهم برقرسانی به روستاهای فاقد برق در مناطق مختلف و تداوم نهضت روشنایی در روستاهای محدوده فعالیت این شرکت؛ تاکنون تلاشهای جهادی بسیاری صورت گرفته است که از جمله آنها میتوان برقرسانی به سه روستای بدون برق دوبند زنگویه، مادوان و چمسبز در جریان سفر وزیر نیرو به استان فارس اشاره کرد.