نظرات: ۰
سه‌شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۲
نظرات: ۰ |
۰
توجه جدی برنامه هفتم پیشرفت به بهینه‌سازی مصرف برق

مجری طرحهای بهینه‌سازی مصرف شرکت توانیر، توجه جدی برنامه هفتم پیشرفت به بحث بهینه‌سازی مصرف برق را دستاورد مهمی ارزیابی کرد که اگر به درستی اتفاق بیفتد، بسیاری از مشکلات صنعت برق برطرف خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری توانیر، مسعود خانی با اشاره به موضوع تکلیف انرژی در برنامه هفتم پیشرفت، اظهار داشت: ما وقتی درباره برنامه صحبت می‌کنیم فقط به اهداف آن می‌پردازیم در حالی که اهداف، بخش کوچکی از برنامه‌ریزی را شکل می‌دهد. مهم ترین بخش برنامه‌ریزی آن است که برای رسیدن به اهداف باید چه مسیری را طی کرد و الزامات مورد نیاز برای رسیدن به آن چیست؟ 
وی افزود: به عنوان مثال ما در برنامه تکلیف می‌کنیم که در یک بازه زمانی مشخص، ظرفیت مشخصی از نیروگاههای حرارتی و تجدیدپذیر احداث و وارد شبکه شود اما سرمایه‌گذاری متناظر با آن و نحوه تامین و جذب این سرمایه هم باید به دقت مشخص شود.
مجری طرحهای بهینه سازی مصرف شرکت توانیر، تصریح کرد: در حال حاضر همه اذعان دارند که ریشه اصلی ناترازی برق در کشور، ناترازی اقتصادی و مالی است. اما پرسش کلیدی این است که برای رفع ناترازی اقتصادی صنعت برق، چه اهدافی در قانون برنامه و به تبع آن، در قانون بودجه آمده است؟  
خانی در ادامه گفت: کل درآمد صنعت برق در سال گذشته ۱۱۰ هزار میلیارد تومان بود، در حالی که بدهی صنعت برق حدود ۲۰۰ هزار میلیارد تومان است. به عبارت دیگر، صنعت برق دو برابر درآمد یکسال خود بدهی دارد. این مسایل در برنامه دیده نمی‌شود و وقتی که زمان برنامه به انتها می‌رسد، می بینیم که اهداف محقق نشده است.
وی خاطرنشان کرد: الان اتفاقی که می افتد این است که میزان این بدهی سال به سال افزایش پیدا می‌کند چون در قانون برنامه برای آن تدبیر مناسبی اندیشیده نشده است.
مجری طرحهای بهینه سازی مصرف شرکت توانیر، یادآور شد: در قانون پیش بینی شده که دولت باید مابه التفاوت پرداخت کند اما سالی چقدر باید پرداخت کند؟ ترتیب پرداختش به چه صورت باشد؟ نقد باشد یا اسناد باشد...؟ متاسفانه درباره این موارد در قانون سکوت شده است. چون در قوانین بودجه هم فرصت زیادی برای پرداختن به مسیر کلی وجود ندارد، بعضا در آن قوانین هم به این موارد پرداخته نمی شود.
خانی در ادامه با بیان اینکه ما برای مدیریت ناترازی برق هم به پول و هم به زمان کافی نیاز داریم، گفت: عادات مصرفی مصرف کننده در کوتاه مدت به سهولت تغییر نمی کند. یک فرآیند بلندمدت نیاز است که تاثیر به‌کارگیری همه ابزارها از جمله ابزار فرهنگی، اقتصادی، قیمتی و... مشخص شود و اتفاقا مهمترین و اثربخش‌ترین سیاستها، سیاستهای قیمتی است. 
وی در خصوص اهمیت بحث بهینه‌سازی مصرف برق، یادآور شد: منظور از بهینه سازی مصرف برق در بخش خانگی این است که مصرف بهینه بدون کاهش رفاه مصرف کننده رخ دهد. این فرآیندی است که بخشی از آن به رفتار مصرف کننده باز می‌گردد. بخش دیگر، مربوط به تجهیزات قدیمی است که باید تعویض شوند و ساختمانهایی است که باید عایق شوند و این اقدامات نیاز به سرمایه‌گذاری دارد.
مجری طرحهای بهینه سازی مصرف شرکت توانیر، افزود: مهمترین دستاورد برنامه هفتم در حوزه برق، بحث بهینه سازی است. در بقیه موارد عمدتا به اهداف پرداخته شده و نقشه راه برای حل مشکلات ریشه‌ای صنعت برق ارائه نشده است، اما اگر این بهینه‌سازی به درستی اتفاق بیفتد، بسیاری از مشکلات ناترازی برطرف خواهد شد.       
 

نظر شما چیه؟

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

آخرین اخبار