نظرات: ۰
دوشنبه ۲۱ آبان ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۵
نظرات: ۰ |
۰
احداث بیش از ۲۰۰ نیروگاه خورشیدی مقیاس کوچک در استان زنجان 

مجری توسعه نیروگاههای خورشیدی استان زنجان با بیان اینکه به منظور توسعه انرژی خورشیدی چهار جامعه هدف حمایتی، صنایع، کشاورزی و ادارات در استان زنجان شناسایی شده است، گفت: احداث بیش از ۲۰۰ نیروگاه خورشیدی مقیاس کوچک در قالب طرح جهاد روشنایی، توجه به توسعه انرژی تجدیدپذیر را به دورترین نقاط استان برده است.

به گزارش خبرگزاری توانیر، امیرمسعود محقق با بیان اینکه پیشران توسعه نیروگاه‌های خورشیدی در استان زنجان توجه بیش از پیش به ظرفیت صنایع است، اذعان کرد: بر اساس ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش‌بنیان، صنایع با مصرف بیش از یک مگاوات از ابتدای سال ۱۴۰۳ موظفند سالانه معادل یک درصد از برق مصرفی مورد نیاز خود را از طریق احداث نیروگاه تجدیدپذیر تامین کنند و در پایان سال پنجم، این عدد را حداقل به ۵ درصد برسانند.
وی با اشاره به اینکه احداث نیروگاه تجدیدپذیر در شهرک‌های صنعتی و شهرک‌های تخصصی خورشیدی دو طرح مطرح مرتبط با صنایع هستند، تصریح کرد: ظرفیت فعلی نیروگاه‌های خورشیدی صنایع در استان زنجان ۲۵۰ کیلووات است و در حال حاضر یک نیروگاه خورشیدی در شهرک صنعتی افق ابهر به ظرفیت ۳ مگاوات و یک نیروگاه خورشیدی دیگر در شهرک صنعتی ماهنشان به ظرفیت ۴۰۰ کیلووات در دست احداث است.
وی افزود: شهرک صنعتی شهید شهریاری زنجان و شهرک صنعتی افق ابهر به عنوان دو قطب ویژه نیروگاه خورشیدی در شهرکهای صنعتی استان هدف گذاری شده و تاکنون بالغ بر ۳۰ متقاضی برای احداث بیش از ۱۲ مگاوات نیروگاه خورشیدی در این شهرک اقدام کرده‌اند.
محقق با بیان اینکه به منظور کاهش هزینه‌های سرمایه گذاری در احداث نیروگاه‌های خورشیدی و تسهیل در روند احداث آنها، ایجاد شهرک‌های تخصصی خورشیدی در دستور کار دولت قرار گرفته، تشریح کرد: سرمایه گذاران بخش خصوصی می توانند نسبت به احداث نیروگاه خورشیدی تا سقف۳ مگاوات در شهرک تخصصی خورشیدی اقدام کنند.
کارشناس تولید پراکنده، انرژیهای نو و جلب مشارکت شرکت توزیع نیروی برق استان زنجان با بیان اینکه بخش کشاورزی حوزه‌ای است که ظرفیت آن در سطح کشور و استان مورد غفلت واقع شده و نیاز به اقدام فوری و همه جانبه در معرفی جاذبه‌های این حوزه است، یادآور شد: استان زنجان بیش از ۶۵۰۰ حلقه چاه کشاورزی کنترل پذیر (مجهز به لوازم اندازه گیری هوشمند) دارد که با مصرفی حدود  ۱۰۰ مگاوات، ۲۰ درصد از بار مصرفی استان را شامل می‌شود .
وی یادآور شد: تلاش در احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر به منظور تامین برق چاه‌های کشاورزی یکی از مهم ترین اولویت‌های شرکت توزیع برق استان در توسعه ظرفیت تولید تجدید در بخش کشاورزی است.
محقق ادامه داد: ایجاد تعاونی روستایی و درآمد پایدار برای کشاورزان، توانمندسازی ساکنین مناطق محروم، فعال‌سازی متخصصین در روستاها و فرهنگ سازی توسعه انرژی پاک توسعه کشاورزی مکانیزه از اهداف جانبی طرح توسعه نیروگاه‌های خورشیدی در بخش کشاورزی هستند.
وی با بیان اینکه ظرفیت فعلی نیروگاه‌های خورشیدی در استان زنجان در بخش کشاورزی ۲۲۰ کیلووات است، عنوان کرد: نیروگاه ۱۰۰کیلوواتی در گلخانه دوسران واقع در منطقه قره پشتلو زنجان یکی از نیروگاه‌های خورشیدی شاخص در بخش کشاورزی است که فاز توسعه آن تا ۲۵۰ کیلووات توسط سرمایه‌گذار مربوطه در دست اقدام است.
محقق اضافه کرد: در مجموع ظرفیت نیروگاه‌های خورشیدی در حال بهره‌برداری در بخش ادارات و نهادهای دولتی استان زنجان در حال حاضر بالغ بر ۴۵۰ کیلووات است.
وی با بیان اینکه با هدف توسعه نیروگاه‌های خورشیدی در ادارات و نهادهای دولتی استان زنجان در شهریور ماه سال ۱۴۰۳ ، جهت ایفای تعهد مربوطه از این سازمان ها دعوت به عمل آمده است، اذعان کرد: حدود ۸ اداره و سازمان دولتی برای احداث بیش ۱۰۰ کیلووات نیروگاه خورشیدی در سال جاری اعلام آمادگی کردند.
کارشناس تولید پراکنده، انرژیهای نو و جلب مشارکت خاطرنشان کرد: تشکیل کارگروه ویژه توسعه تجدیدپذیر به ریاست استاندار زنجان با هدف تسهیل گری در امور واگذاری زمین، تسریع در صدور مجوزهای مربوطه، جلب مشارکت و رفع موانع موجود با حضور مؤثر سازمان صمت، بسیج سازندگی استان، بانکهای عامل، سازمان برنامه و بودجه، سازمان جهاد کشاورزی، سازمان محیط زیست و منابع طبیعی استان از الزامات و اولویتهای توسعه انرژی های تجدید پذیر در استان است.
گفتنی است براساس این گزارش تا اوج بار سال ۱۴۰۴ بیش از ۷مگاوات به ظرفیت تولید انرژی تجدیدپذیر استان‌زنجان افزوده خواهد شد و مجموع ظرفیت تجدید پذیر استان به بیش از ۱۶ مگاوات خواهد رسید.

نظر شما چیه؟

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

آخرین اخبار