به گزارش خبرگزاری توانیر، مسعود خانی با تاکید بر این که روی آوردن به نیروگاههای تجدیدپذیر و توسعه آنها، موجب تنوع بخشی در سبد سوخت کشور شده و وابستگی به یک یا چند منبع سوخت فسیلی خاص را کاهش میدهد، تاکید کرد: این تنوع سوختی مزایای استراتژیک مهمی برای کشور در بر دارد.
وی در خصوص نحوه سرمایهگذاری در انرژیهای نو نیز اظهار داشت: طی سالهای اخیر تلاش شده تا تجدیدپذیرها به جایگاه واقعی خود در کشور برسند و برای این منظور مدلهای کسب و کار و سرمایهگذاری متعددی نیز طراحی و در آن مباحثی مثل خرید تضمینی برق از سرمایهگذاران و تابلوی برق سبز که نیروگاههای تجدیدپذیر هم بتوانند مستقیم برق تولیدی خود را به صنایع بفروشند و... پیشبینی شده است.
وی با بیان این که هنوز موانعی بر سر راه سرمایهگذاری در این حوزه وجود دارد اظهار امیدواری کرد این موانع برداشته شود تا سرمایه گذاران بتوانند با توان بیشتری در این زمینه مشارکت فعالتری داشته باشند.
خانی در ادامه تاکید کرد: با وجود آن که شاهد رشد خوبی نسبت به سالهای قبل در این حوزه هستیم و قراردادهای خوبی نیز با سرمایهگذاران منعقد شده؛ اما هنوز برخی از این قراردادها وارد مرحله اجرایی و عملیاتی نشده و موانعی در بخشهای مختلف از جمله ثبت سفارش و تخصیص ارز و تامین مالی پیش روی سرمایهگذاران وجود دارد که امیدواریم برطرف شوند.
وی در خصوص موضوع تخصیص زمین به سرمایهگذاران را از دیگر موانع سرمایهگذاری در این حوزه عنوان کرد و گفت: در جهت تسهیل سرمایهگذاری بخش خصوصی در دولت جدید اقدامات خوبی صورت گرفته، به طوری که نماینده وزارت صمت در وزارت نیرو (ساتبا) مستقر شده تا فرایند اخذ مجوزها و ثبت سفارش در کوتاهترین زمان ممکن اجرایی شود.
مجری طرحهای بهینه سازی شرکت توانیر در پایان تاکید کرد: همچنین نیاز به عزم جدی همه ارکان دولت و کشور (صندوق توسعه ملی، سازمان بورس و اوراق بهادار و بانکها) برای رفع مشکل تامین مالی این طرحها احساس میشود که امیدواریم هر چه سریعتر نتیجه اقدامات به جهشی در احداث نیروگاههای تجدیدپذیر منجر شود.
نظرات: ۰
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۰
نظرات: ۰ |
۰
۰
مجری طرحهای بهینه سازی شرکت توانیر تاکید کرد: ظرفیت تولید برق تجدیدپذیر در کشور، ناترازی برق در تابستان و ناترازی سوخت در زمستان را برطرف میکند.